Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предраг и Миодраг Якшич: Първо в България показваме "Завръщането"

| обновено на 11.03.17 в 13:12
Предраг и Миодраг Якшич
Снимка: Лили Друмева

Едно от големите имена на Холивуд - Джон Савидж беше в София, а поводът - София филм фест. Единият от филмите, в които можем да го видим и тази вечер от 21 часа в културния център “G8”, се казва „Завръщането“ на сръбския режисьор Предраг Якшич.


„Завръщането“ е своеобразно психологическо изследване, представено с похватите на трилъра. След 40 годишно отсъствие един мъж се завръща в родното си място, но там не го очаква никой, не е останал нито един негов близък. Скоро след това при сърбина идват и приятелите му от САЩ, които се опитват да го върнат обратно. И изведнъж малкото градче във Войводина живва както никога досега. Мъжът се чувства виновен, че е изоставил родителите си, че ги е разочаровал и не е бил в състояние да ги защитава. Той губи способността да преценява обективно случващото се около него и започва да вярва повече на сюрреалистичното, отколкото на очевидното.

Режисьорът Предраг и неговият брат - продуцентът на филма Миодраг са отличен тандем. В това се увери Красимир Мартинов, който имаше удоволствието да ги посрещне в студиото на Радио София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!