Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Програмата на д-р Емилова излекува жена с тежка мигрена

18 години тежки пристъпи на мигрена имала Марийка Иванова от Варна. За да намали болката, жената приемала все повече медикаменти, които постепенно увредили и други органи на тялото. След като лабораторните показатели отчели завишени стойности и на показателите за черния дроб, тя решава, че програмата на д-р Людмила Емилова с плодове, чай и мед,  е единствената възможност да живее нормално. Резултатите го потвърждават.

Казвам се Марийка Иванова от Варна, но живея в Гоце Делчев. Дойдох тук в много тежко състояние.

Какви диагнози имахте?
Бях със системно , нон-стоп главоболие  мигренозно. В началото – хапчета, хапчета, главоболие – идеш на лекар-  рецепта, идеш на лекар - пак хапчета. Започнаха вече да не ми помагат, започнаха със зелените  рецепти. Еднакъв брой хапчета, които бяха за 6 месеца, после не ми стигаха за 3 месеца, накрая – и за месец не ми бяха достатъчно- пиех по 90 броя. 

От колко години бяхте така?
От много, сигурно 18 години. От тези хапчета, едно че не ми помагаха, но колкото повече пиех, толкова по-болна ставах. Увреждаха ми  всички вътрешни органи -  стомах, панкреас,  тънки черва, получих синдром на раздразненото дебело черво...

Ставахте ли от леглото?
В момента, в който поддаде и черния дроб, аз се изплаших. Когато отидох при невролог, той  ме доведе до тежка депресия като каза, че лекарствата ще ги пия докато съм жива. Това ме срина. Аз легнах на легло, нито ми се излизаше, нито нещо ми се правеше. Мъжът ми е с инсулт – с една ръка и крак, обикаляше и чистеше с прахосмукачката, а аз лежах на леглото, защото не можех да стана от главоболие, гълтам хапчета  и чакам  да умра, защото така ми казаха.

Какво се случи в клиниката на д-р Людмила Емилова?
Дойдох с една торба лекарства. Още като дойдох – започнаха кризите- главоболието беше много силно. Тогава слязох при лекарката и казах : ”Оставям лекарствата при Вас, тук съм дошла да се лекувам”. И тогава с голяма помощ от страна на екипа на д-р Емилова ,те  проявиха към мен такова търпение, такова внимание, заедно дежурните лекари, личната лекарка – постоянно с грижи около мен. Чувствах се поощрявана , казваха ми : „изтърпи още един ден, за да можеш да прескочиш, после ще ти дадем лекарства”.  Ако издържах един ден без хапчета, те ме аплодираха и това ми даваше сили  и желание да продължа. Не пиех хапчета, аз си знаех как издържах. 15 дни с нон-стоп главоболие, прозорец от 10 –тина часа и пак. Постепенно започна да не ме боли по ден, след това и два. Вече след 25 ден се чувствам прекрасно. Оттам нататък всичко друго е бонус. Това че отслабнах – аз съм висока 170 сантиметра, тежах преди 81 килограма. Свалих 7 килограма, от които 6 килограма мазнини.

Когато ви срещнах не предполагах, че сте имали такова тежко заболяване.
Да. Нормализира се и щитовидната жлеза. Хормоните даже ми са по-малко отколкото трябва. Половин хапче пиех за щитовидната жлеза,  и него  го спрях - за хормоните, а аз не вярвах, че това ще стане.  Черният ми дроб е намалял със 7-8 милиметра, което много, а беше и увеличен, което ме ме беше много притеснило. Така постепенно нещата се изчистиха.
Стандартната медицина има своето приложение, но не на всеки може да помогне. Моят съвет е като видите, че ви дават  рецепта, пиете хапчета, но не помага, не се оставяйте да стигнете до зелените рецепти.
Идвайте при д-р Емилова, за да се чувствате добре. Вярвайте, че ще ви помогне. Аз, която бях толкова зле, нейната програма за мен  беше последна възможност  и бях много надъхана. Аз съм и бивш спортист, имам много воля, устоях на всички тия неща с огромна воля.

Лекарите си гледат работата, знаят всяко състояние на пациента. Цяла вечер има дежурен, по всяко време може да му звъннеш, ако не може да слезеш - той ще дойде. Кръвно налягане всеки ден се мери, ако искаш по 5 пъти ще го измерят. Всички показатели се следят. Така те убеждават в нещата с най-елементарни примери, но ясно - какво трябва да ядем, какво не трябва да ядем, за да сме здрави. А захранването-  виждате колко лесно организмът  се справя, не се чувствате тежко, защото храната не е обработена.  

Плюсовете са толкова много. За мен д-р Емилова беше панацея. Аз нямах друг  изход. Аз бях на 100 процента , че тука ще ми помогнат. И ми помогнаха. Всички. Много съм благодарна .


Клиниката на д-р Емилова е в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена" – хотел „Азалия". Телефонът за  информация е  0888 951 288.
 ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Людмила Емилова отново отваря врати на 15 януари

Клиниката на д-р Людмила Емилова отваря врати на 15 януари при спазване на всички мерки във връзка с коронавируса. От миналата година задължително при постъпване на пациент още във фоайето на хотела се измерва температурата и се прави антигенен тест. „Закупили сме от най-добрите тестове, изследваме и за наличие на антитела“, каза за..

публикувано на 11.01.21 в 11:00

Яжте кисело зеле за естествен имунитет

Клиниката на д-р Емилова в момента работи онлайн, а пациенти, които вече са се убедили за ползите от здравословния начин на живот от цял свят търсят съвети в тази специфична ситуация. Още полезна информация можете да намерите на сайта на клиниката. Защо една стара българска храна вече я наричаме супер храна? Става въпрос за домашно..

публикувано на 14.12.20 в 07:02

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25