Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриване на изложба на младия автор Мартиан Табаков

На 14 март, вторник, от 18 часа в арт пространството на галерия A&G Art Meeting се открива изложба живопис на младия автор Мартиан Табаков.

Няколко месеца след блестящата защита на своята магистратура в Националната художествена академия младият ученик на скулптора проф. Емил Попов показва в морския град умалена версия на „мощната”, според експерти, изложба в двора на бившите Царски конюшни в София, където има ателиета на Академията. 

Мартиан Табаков завършва скулптура в Националната художествена академия през 2017 година в класа на проф. Емил Попов. В момента е преподавател в Националната гимназия за приложни изкуства “Свети Лука” в София. Освен със скулптура и изобразително изкуство, се занимава и с музика.

Два пъти досега галерия A&G Art Meeting е показвала творби на Мартиан Табаков пред варненската публика - веднъж в обща изложба на ученици на проф. Емил Попов, след това в съвместна изложба с Мартин Трифонов. Настоящата експозиция е първа самостоятелна изложба на младия автор в това художествено пространство. Галеристите Анна Халамян и Герхард Хорнман считат Мартиан Табаков за едно от специалните си открития.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Изложба живопис на Мартиан Табаков

Изложбата се открива на 14 март 2017 г., вторник, от 18 часа Мартиан Табаков завършва скулптура в Националната художествена академия през 2017 година в класа на проф. Емил Попов. В момента е преподавател в Националната гимназия за..

публикувано на 14.03.17 в 12:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Архивите предизвикват все по-голям интерес

В последните години интересът към архивите се увеличава. Това коментира за Радио Варна Донка Николова, началник на Държавен архив – Варна – част от Държавна агенция Архиви, които на 10 октомври отбелязват професионалния си празник. Най-старият архивен..

публикувано на 11.10.24 в 06:44

Каталог „50 години Етнографски музей – Варна“ представят днес

Юбилейното издание включва 50 експоната от богатия фонд на музея, свързани с основните теми в експозицията, която представя бита и културата на населението във Варненския регион от втората половина на ХIХ и началото на ХХ век. Представянето на..

публикувано на 10.10.24 в 12:21

Виктория Бешлийска гостува във Варна с "Нишка"

09 октомври, сряда, Концертно студио на Радио Варна. Начало 18:00 часа. Вход свободен. Виктория Бешлийска и книгата ѝ  „Нишка“ започнаха обиколка из страната, която ще продължи до средата на ноември. Събитията са със свободен вход и ще..

публикувано на 09.10.24 в 13:37

Даниела Белчева представя винил на новия си албум NAIVE

Даниела Белчева е една от най-последователните творчески личности-изпълнители на музика, съчетаваща много изразни средства, сред които преобладаващото е ориентацията й към джазовия наратив. Авторската й музика е нежна, а лириката и мелодията й..

публикувано на 09.10.24 в 12:50

Нови модули от Образователната програма за ученици на Градската художествена галерия - Варна

Нови модули от Образователната програма за ученици на Градската художествена галерия – Варна. Творби на български класици и на съвременни автори ще бъдат във фокуса на заниманията, които са подходящи за ученици от 1. до 5. клас през учебната 2024 /..

публикувано на 08.10.24 в 15:16

Нов камерен проект съчетава авторски творби на Венециела Найденова и познати класически заглавия

На 9-ти октомври от 18:30 ч. в Градска Художествена Галерия „Борис Георгиев“ във Варна ще бъде представен най-новия камерен проект с участието на творци от града.  „Зелен-бяло-червено“ е авторски концерт/портрет на Венециела Найденова...

публикувано на 08.10.24 в 11:32

Метални дами и платна на ветроходи във Фестивалния комплекс

Метални дами и платна на ветроходи завладяха пространството във фоайето на НДК-Варна на 1 октомври с изложбата на Живко Седларски, озаглавена "Haute couture - Haute Soudure" (Висша мода - Висша заварка". Авторът представя метални скулптури на женски..

публикувано на 07.10.24 в 15:02