Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С изложба и късометражно кино Франкофонски център-Варна се включва в "Нощ на музеите"

С изложба под звездите и късометражно кино Франкофонският център във Варна ще се включи в добилата през последните години популярност инициатива „Нощ на музеите и галериите”.

Събитието стартира с откриване на изложбата на млади таланти, обeдинили творбите си под мотото „Нощта” тази вечер (19 май) от 18.00 часа в двора на Франкофонския център, намиращ се в сърцето на морската столица - ул. "Преслав" 69, ( с вход през ул. "Асен Златаров").

Прожекциите на късометражните филми под звездите започват в 21.00 часа. Варненци и гостите на града могат да се насладят на 14 заглавия - анимации и късометражни ленти. Всички филми ще бъдат с английски субтитри, увериха домакините. Входът и за двете събития е свободен.

Още подробности чуйте от разговора на Сияна Спиридонова с Милена Ангелова – директор на Аlliace francaise de Varna/ Франкофонски център - Варна:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Долната част на Балчик без вода до обяд заради авария

И днес поради авария в помпена станция райони в долната част на Балчик са без вода. До обяд водоподаването ще бъде нормализирано, увери началникът на ВиК Димитър Николов. Вчера тричасова електрическа авария в помпена станция – Балчик остави без вода голяма част от града и вилната зона при температури около 35 градуса навън. Изпразни се цялата система, но..

публикувано на 10.07.24 в 10:26

Главчев при Байдън

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО министър-председателят Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник, предаде БНР. От своя страна американският държавен глава високо оцени ролята на България на Източния фланг на Алианса.  По време на откриването на срещата на върха на НАТО Джо..

публикувано на 10.07.24 в 09:10

Защо има "паркирани" контейнери в очертанията на синята зона?

В летните месеци, когато трафикът в града е още по-натоварен, намирането на място за паркиране дори и в рамките на синята зона понякога е задача с повишена трудност за шофьорите. Нещо, което ги изнервя още повече е когато се натъкнат на "паркирани" контейнери за смет в очертанията на зоната. Подобна е картината непосредствено преди бариерата на..

публикувано на 10.07.24 в 08:50

Адресите без ток на 10 юли

На 10.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител, ул. Пирин, бул. Сливница, бул. Осми Приморски полк, електрозахранени от ТП 380 и 199. На..

публикувано на 10.07.24 в 05:54
Есенно море, ноември

Слънчево и горещо време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с топло време, но и леко ветровито по морето. Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 28° до..

публикувано на 10.07.24 в 05:52

Запълват дупката от пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и течът от него да е провокирал пропадането, съобщават от общинския пресцентър. Припомняме, че още вчера..

публикувано на 09.07.24 в 18:25
Делян Пеевски

ДПС ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите  на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния председател Ахмед Доган, решиха да не участват в заседанието, предаде БНР. "От медиите видяхме, че няма..

публикувано на 09.07.24 в 18:18