Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НОВИЯТ ДЕН на 10 юли с Иван Барбов

Морето във Варна
Снимка: Д. Дончева - Радио Варна

За да се чувствате добре трябва да спите по 8 часа на ден. И още толкова нощем. Това гласи поредната мъдрост тази сутрин в социалните мрежи.

А за да се почувствате още по-добре и да започне денят ви с усмивка, трябва просто да бъдете няколко часа на честотите на Радио Варна. Във времето от 6:00 до 10:30 часа, Иван Барбов, Жоро Бекяров и звукорежисьорът Иван Тасев са ви подготвили изобилие от интересни теми и гости, актуални новини и хубава музика.

Ето и темите днес:

Контейнери за смет, „паркирани“ в очертанията на синята зона предизвикват недоумението на гражданите. Кой отговаря за разполагането на съдовете и ще бъдат ли преместени?

Вандали в нощта: Какво нарушава спокойствието на живеещите в района на ОУ „Свети Климент Охридски“ във Варна?

Имотите в България продължават да поскъпват с едни от най-бързите темпове в целия Европейски съюз. На какво се дължи тази тенднеция и каква е ситуацията на имотния пазар във Варна?

Какви рискове крият горещините за нашето здраве и как да се предпазим от силното слънце?

Ще ви срещнем и с две от новите лица на драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна. За любовта към сцената ще разговаряме в студиото с младите актьори Симеон Димов и Хенри Ескелинен.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
автор: Петра Димитрова

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 12 юли със Светлана Вълкова

Младежи от кино школа „Братя Люмиер“ с награди от Международния фестивал „Арлекин“ XVII Международен фотографски салон Варна 2024 на входа на Морската градина от утре Варна посреща 15-тото издание на „Алея на книгата" през август Изложбите през седмицата: живопис на Петра Димитрова в Art Meeting, Георги Андонов в..

публикувано на 12.07.24 в 11:03
Chart

#771 ТОП 20 (12.07-19.07.2024)

публикувано на 12.07.24 в 10:53

На село в Шкорпиловци

В село Шкорпиловци, община Долни чифлик, постоянно живеят около 700 души. В активния летен сезон достигат хиляда души с вилната зона, обяснява кметът Атанас Кателиев.  В селото има 20 къщи за гости, един хотел и ведомствена почивна станция. Туристите са предимно българи и румънци. Кателиев съобщи, че има два къмпинга. Има случаи на хора, които не..

публикувано на 11.07.24 в 16:05

НОВИЯТ ДЕН в четвъртък, 11 юли

Традиционно през месец август се появяват опасните явления в морето, тази година обаче те подраниха. На какво се дължи това? Разказваме след 8ч. Дом на плажните спортове с  голямо по площ игрище, сертифицирано от ФИФА - тази идея ще бъде реализирана във Варна. За нея разговаряме след 8.30ч. с Росен Добрев - президент на Българската федерация по..

публикувано на 11.07.24 в 06:07
Светлината на лятото

НА СВЕТЛО на 9 юли с Валерия Василева

Как може да бъде подобрена превенцията на дискриминация на пазара на труда и каква е ролята на Комисията за защита от дискриминация? Дизайнери, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да обсъждат тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Лятото на един шотландец във варненското село Куманово. Репортаж..

публикувано на 09.07.24 в 13:47

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна

На 8 юли в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE). Представяне на новия албум на DECEPTION "Never Ending Nightmare" – разговор с Венелин Крушовски. Явор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) и Виктор Георгиев (екс-TURN THE PAGE) за дебютния сингъл на SINFIN "Лято". Концерта на CAVALERA (15 юли,..

публикувано на 08.07.24 в 14:25

НА СВЕТЛО на 8 юли със Светлана Вълкова

Във Варна се появи черна чайка, търсят й име Как да сме разумни при резервиране на почивка и по какъв начин да търсим потребителските си права В арт салона на Радио Варна завърши 13-тият конкурс за пеещи деца и младежи „Киното – моя любов, моя песен“ Пътят към варненската корабостроителница е в много лошо състояние от години..

публикувано на 08.07.24 в 13:22