Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Влагат 9 млн. лв. в ремонт на пътя Варна - Добрич

Снимка: Евелина Стоянова

Първа копка на рехабилитацията на  участък от пътя Добрич-Варна бе направена днес в с. Стожер. При официалното откриване на строителния обект министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков посочи, че за ремонта на трасето с дължина 15,6 км са предвидени около 9 милиона лева европейски средства. Обектът включва и обновяване на четири кръстовища.

Стартирането на следващия лот - 5, в който са още близо 15 км от пътя Варна-Добрич, предстои в следващите седмици.

Рехабилитацията се извършва по Оперативна програма „Региони в растеж”. Предвижда се строително-ремонтните дейности да продължат 10 месеца. Министър Нанков изрази увереност, че е възможно работата да завърши и по-рано и в началото на 2018 г. всички да се радват на новия рехабилитиран участък от път ІІ-29.

„По време на ремонта ще се стремим максимално да не затрудняваме движението, въвеждането на временна организация  ще бъде съгласувано с МВР,” поясни шефът на АПИ Дончо Атанасов. Той допълни, че в определени участъци ще се наложи движението да се извършва в една лента, докато строителите работят. На символичната първа копка присъстваха кметовете на общините Добрич и Добричка Йордан Йорданов и Тошко Петков,, областните управители на Добрич и Варна Красимир Кирилов и Стоян Пасев, депутати.


В лот 4 от пътя Варна – Добрич ще се ремонтират два участъка, които са на територията на областите Варна и Добрич. Първият започва на 500 м след разклона за с. Любен Каравелово и завършва при разклона за с. Крумово, а вторият е в близост до разклона за с. Дебрене и е до отбивката за с. Стефаново. Трасето преминава през центъра на село Стожер. Очаква се предвидените ремонтни дейности да приключат до края на април 2018 г.


Пътят не е обновяван повече от 10 години и с рехабилитацията на участъците ще се повиши безопасността на движение, ще се подобри връзката между населените места в региона, ще се увеличат възможностите за предоставяне на гражданите на качествени и конкурентни здравни, социални и образователни услуги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край Воден

Общо четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край..

публикувано на 21.07.24 в 09:26
Ираклион

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер в Гърция

Земетресение с магнитуд 5,2 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в 07:01 ч. местно време на 76 км югозападно от Палайохора, Гърция. Европейско-средиземноморския сеизмологичен център (EMSC) съобщи за сеизмичното явление малко след настъпването му...

публикувано на 21.07.24 в 09:18
Снимката е илюстративна

Затварят част от улицата към Морска гара за шест часа в неделя

Част ул. „Вълноломна“ - от кръстовището с бул. „Приморски“ до паркинга на пристанищната зона, ще бъде затворена за движение на автомобили в неделя - 21 юли, от 17:30 ч. до 24:00 ч. Причината е провеждане на музикален концерт на Южния плаж. Водачите на МПС, посещаващи търговските обекти на свободната пристанищна зона и в сградата на Морска гара, могат..

обновено на 21.07.24 в 09:14

Сривът на Microsoft/CrowdStrike разкри опасността от монополите

Глобален срив в информационните технологии предизвика хаос в петък, като преустанови полетите и наруши работата на всички институции - от болници до правителствени агенции. Над целия хаос висеше един въпрос: как една дефектна актуализация на софтуера на Microsoft Windows е довела до спиране на работата на големи части от обществото?..

публикувано на 21.07.24 в 09:11

И днес е обявен жълт код за високи температури, следобед ще превали, но във вътрешността на страната

Жълт код за високи температури издаде Националният институт по метеорология за области предимно в южната и югоизточната част на страната. За Северна и Северозападна България кодът е за гръмотевична дейност, очакват се превалявания (виж графиката по-долу). Според прогнозата на НИМХ днес от запад на изток през страната ще преминава студен..

публикувано на 21.07.24 в 09:05

Тома Белев: За 17 години в огромна част от населените места на воден режим в България не е променено нищо

Според официалната статистика, над 300 населени места в България или около 200 хиляди души са в режим на водата. По неофициални данни, тези места са три пъти повече. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ Тома Белев от „Зелено движение“. По думите му, големият проблем в България не е липсата на вода в земеделието, а изцяло..

публикувано на 20.07.24 в 14:15

1/3 от валидаторите в "Градски транспорт" Варна не работят, фирмата която ги е поставила иска още средства чрез анекс към договора

За изграждането на билетната система на „Градски транспорт“ Варна са били изразходвани 8 милиона лева. Поддръжката пък струва 9 милиона за три години. Данните изнесе общинският съветник от ПП/ДБ Михаил Луков, който е и член ПК „Транспорт“. По думите му, тези девет милиона лева през последните години са изхарчени предсрочно и фирмата "Балистик..

публикувано на 20.07.24 в 13:44