Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт на Георги Христов, Нели Рангелова, Роси Кирилова, Георги Дюлгеров тази вечер в Летния театър

18 юли, вторник,  21.00 часа, Летен театър
 
Георги Христов отново ще зарадва варненци и гостите на града с мега концерт в Летен театър на 18 юли от 21.00 часа. Неизменно до него на сцената ще бъде вокално-инструменталният му състав "Черно и бяло". Специални гости на концерта ще бъдат Нели Рангелова, Росица Кирилова и Георги Дюлгеров. Организаторите обещават мащабно шоу, което по нищо няма да отстъпва на най-добрите образци. Всякакви предварително формирани очаквания ще се окажат бледи, защото изпълнителските качества и творческото въображение на Георги Христов не познават граници, а пред него винаги остава предизвикателството да предлага нестандартното и новаторското.
 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цензурата в изкуството преди и сега

„Цензурата в изкуството преди и сега“ – по тази тема дискутираха участници в Международния театрален фестивал „Варненско лято". Изкуствата от всички епохи се сблъскват с ограничения, които в по-голяма или по-малка степен обществото им налага. Историята на изкуствата ясно ни показва различните граници на артистичната свобода, а религиозната,..

публикувано на 06.06.24 в 14:44

Чешки деца-художници показват сътвореното от пленер в Балчик

 В галерия „Тихото гнездо“ на Двореца в Балчик на 7 юни от 17 часа ще бъдат официално закрити Чешките дни на културата (1-9 юни).  Приятелството на Държавния културен институт с Чехия и нейната история и култура е дългогодишно, а през 2024 г. се отбелязват 10 години от творческото и институционално партньорство със Средното училището по стъкларство,..

публикувано на 04.06.24 в 15:40

Китарното дуо Виктория Парушева и Милица Каменова с награда професионален студиен запис от Радио Варна

Наградата на БНР - Радио Варна за най-добро представяне на 36-ото издание на Традиционния музикален фестивал „Дни на класическата китара” - Варна получи китарното дуо Виктория Парушева и Милица Каменова , 11. клас – възпитаници на НУИ „Добри Христов” – гр. Варна от класа по китара на Севдалин Стефанов . От 31 май до 2 юни 2024 г. се проведе 36-ото..

обновено на 04.06.24 в 15:17

Изложба, посветена на четири жени, представя в Двореца - Балчик внучката на балчишки кмет от Румъния

Октавиан Мошеску – кметувал през румънско в Балчик (20.07.1931 г.-5.02.1932; 12.1938-19.09.1940), неговата съпруга – българката Пенка Добрева, и дъщеря им, която от любов към Белия град кръщават Балчика и единствената, носеща това име, посетителите на Двореца в Балчик могат да видят в архивните фотоси, подредени в Каменна зала до 23 юни. Те са част..

публикувано на 03.06.24 в 13:39

Нова постоянна експозиция “Графика и рисунка” в Градската художествена галерия - Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна представя от 6 юни най-новата постоянна експозиция - “Графика и рисунка”. Селекцията от произведения съдържа образци на българското изкуство от последните три десетилетия на ХХ век - работи на най-значимите български художници с постижения в тази изобразителна сфера от периода 1970 – 2000 година...

публикувано на 02.06.24 в 09:48

29 заглавия са включени в програмата на Международния театрален фестивал "Варненско лято"

29 заглавия на живо, на киноекран и онлайн са включени в програмата на 32-рото издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Събитието ще се проведе от 1 до 15 юни.  12 представления са избрани в българската селекция, която по традиция откроява постиженията на националната театрална сцена и значими процеси в нея. Това са..

публикувано на 31.05.24 в 16:45

"Славянска прегръдка" се поклони пред Христо Ботев

Литературен поклон пред поета и революционер Христо Ботев се състоя на 30 май във Варна. Събитието е част от Международния фестивал на поезията "Славянска прегръдка".  Т о  започна с шествие от входа на Морската градина до паметника на поета. По-късно в Арт салона на Радио Варна беше представен вестник "Ботйов лист" с главен редактор Красимир Григоров...

публикувано на 31.05.24 в 07:00