Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ана от другата страна“ среща класиката с младата публика

БНР Новини
Снимка: dramatheatretargovishte.com

„Ана от другата страна“ е най-новият спектакъл в афиша на Драматичния театър в Търговище. Режисьор на спектакъла, а също и автор на текста е Надя Асенова, която изгражда представлението върху три произведения от българската класика – романа „Железният светилник“ на Димитър Талев и драмите „Вампир“ на Антон Страшимиров и „Албена“ на Йордан Йовков.
Директорът на театъра Петър Петров искаше да създадем спектакъл, който да ангажира най-трудната публика – тийнейджърската. Идеята беше да ги привлечем с нещо хем атрактивно, хем предлагащо задълбочено търсене и решаване на проблеми. В представлението се опитваме да потърсим корените на нашата българска идентичност и да ги предложим като алтернатива за търсене на решения на днешните проблеми.
Стартът на представлението е в наши дни, една компания от млади хора, сред които е и Ана – едно момиче, притеснено от това, че не знае какво да направи с живота си, не може да си отговори на въпроса „коя съм аз“ и се чувства по някакъв начин не на мястото си. Стига се до един фентъзи момент и тя пропада в миналото...
Ще отворим една торба с въпроси, на които човек отговаря цял живот – и въпроса за вината, и за прошката, и за вземането на решения – философски неща, но поднесени по възможно най-атрактивния начин. Има и танци, има и прекрасна музика на Дони, адаптирана специално за нашия спектакъл, има и една много ефектна каскада, която се надяваме да им спре дъха и да я запомнят завинаги.


Гост-актриси в представлението са Добрина Гецова и Анна Петрова, в ролите на Малама и на Султана.

Премиерното представление е на 5 септември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!