Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатно преглежат зрението ни

Снимка: личен архив

Безплатни прегледи за перде на окото ще се проведат във Варна в рамките на националната кампания „Право на зрение“. Целта на кампанията е предотвратяване на слепотата чрез ранно откриване на заболяванията, които най-често я причиняват. На първо място сред тях е катарактата (перде на окото). Кампанията се провежда от Института за здравно образование със съдействието на специалисти-офталмолози. Във Варна прегледите ще се проведат в петък, 8 септември  от 10.00 до 12.30 ч.в на ул. „Евлоги Георгиев“ 4. Задължително е предварителното записване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Рая Назарян

Рая Назарян няма да е кандидат за служебен премиер

Рая Назарян няма да бъде кандидат за служебен премиер, стана ясно след срещата с държавния глава, предаде БНР.  „Пред президента препотвърдих моята позиция, която заявих преди няколко дни, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия тон, добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат..

публикувано на 05.08.24 в 15:40
Снимката е илюстративна

Тази седмица започва основен ремонт на две улици в село Оброчище

Тази седмица започва основен ремонт на две улици в най-голямото село на община Балчик и Добричка област - Оброчище. Това са улици "Черно море" и "Средна гора" - основен ремонт на пътя и тротоари, съобщи Димитрин Димитров, заместник-кмет по устройство на територията в Община Балчик. Според капиталовата програма след края на туристическия сезон ще..

публикувано на 05.08.24 в 15:09

Коста Стоянов от "Възраждане" ще внесе питане до МРРБ за новата библиотека във Варна

Питане до служебния министър на регионалното развитие ще внесе Коста Стоянов - народен представител от партия "Възраждане ", по повод изграждането на нова сграда на Регионалната библиотека във Варна.  Коста Стоянов: Варна ще остане без нова библиотека и без финансиране за нея Въпреки че от Общината съобщиха, че е открита строителната..

публикувано на 05.08.24 в 14:40
Тракия

АМ "Тракия" е отворена в двете посоки

Автомагистрала "Тракия" е отворена в двете посоки, информира бургаската полиция, цитирана от БНР-Бургас. Заради инцидент, който стана тази сутрин малко преди 8 часа, и още една верижна катастрофа, случила се малко по-късно, магистралата беше затворена и в двете платна в района на пътния възел за Карнобат.  АМ "Тракия" около Карнобат е затворена..

публикувано на 05.08.24 в 12:37
Снимката е илюстративна, архив.

Психолози и полиция спасиха 38-годишния, заплашвал да скочи от Аспаруховия мост

Двама психолози и полицейски екипи са спасили мъжа, заплашвал да се самоубие от Аспаруховия мост във Варна. Към 11:30 часа днес акцията по убеждаването му от специалистите е приключила успешно, съобщиха за Радио Варна от Областната дирекция на МВР.  38-годишен заплашва да скочи от Аспаруховия мост от снощи, психолози и полицейски екипи са на място..

публикувано на 05.08.24 в 12:17

ИТН върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство (ВИДЕО)

"Има такъв народ" върна неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство, връчен от президента Румен Радев.  "Благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции,..

публикувано на 05.08.24 в 12:02

42-годишен разби с брадва девет автомобила във Владиславово

42-годишен варненец, известен на полицията, е нанесъл удари с брадва по девет автомобила във Варна. Колите са били паркирани в квартал "Владислав Варненчик", съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Извършителят е известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата. 

публикувано на 05.08.24 в 12:00