Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличават се набраните от БЧК пари за пострадалите от наводненията в Бургаско

Последици от потопа в село Черни връх, Бургаско
Снимка: Радио Бургас

Набраните средства по кампанията на Български Червен кръст (БЧК) към днешна дата достигнаха 227 807 лева, съобщиха от организацията.

Вчера бе проведено първото заседание, на което Общественият съвет за управление на набраните средства за пострадалите от наводненията в област Бургас, в който участват представители на: президентството на Р България, на институцията на омбудсмана, на ГД“ПБЗН“ - МВР, на НАП, на областна администрация Бургас, на община Бургас и Камено, НСОРБ и медии. На него се взеха следните решения:

Набраните до 2 ноември 2017 г. финансови средства, в размер на 218 000 лв., да се разпределят в съотношение 75 % за пострадалите домакинства от община Камено и 25% за пострадалите от община Бургас, в съответствие с предложение и постигнато съгласие между двете общини, отчитайки нуждите и възможностите им.

Сумата от 163 500 лева се предоставя на община Камено за подпомагане извършването на неотложни строително възстановителни работи на 36 най-тежко пострадали от наводнението къщи. Сумата от 54 500 лв. се предоставя на община Бургас за закупуване и предоставяне на пострадалите семейства на необходимата домакинска техника, в съответствие с направеното от общината предложение и след проведена процедура по ЗОП.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Близо 220 хил. лв. събрани за Бургаско

В националната кампания, организирана от Българския Червен кръст в подкрепа на пострадалите от наводненията в Бургаска област, са събрани 218 335 лв. Средствата от дарителската кампания ще бъдат управлявани от Обществен съвет, в който участват..

публикувано на 03.11.17 в 06:58
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 10 юли

На 10.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между бул. Цар Освободител,..

публикувано на 10.07.24 в 05:54
Есенно море, ноември

Слънчево и горещо време в сряда

Утрото в сряда ни посреща с топло време, но и леко ветровито по морето. Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Ще..

публикувано на 10.07.24 в 05:52

Запълват дупката от пропадналия вследствие на ВиК авария участък в Морската градина

В Морската градина се извършват ремонти дейности на пропадналия участък от алея. Установено е, че причината е спукана канализационна тръба. Според специалисти от „ВиК – Варна“ е вероятно дълбоките корени на дърветата да са пробили стария тръбопровод и..

публикувано на 09.07.24 в 18:25
Делян Пеевски

ДПС ще опита да състави правителство с втория мандат

ДПС все пак ще опита да състави правителство с втория мандат. Това стана ясно след заседание, в което участваха част от депутатите  на парламентарната група, свикано от председателя ѝ Делян Пеевски.  Народните представители, подкрепящи почетния..

публикувано на 09.07.24 в 18:18

Горещото време и силният вятър предизвикаха пожари в община Девня

Горещото време и силният вятър предизвикаха пожари в община Девня. Сигналът за първия пожар, възникнал в кв. „Химик“ – в Девня, е подаден към оперативния дежурен на Областна администрация – Варна в 16,17 часа. Огънят обхванал стърнище от житна нива е бил..

публикувано на 09.07.24 в 18:04

Проучване на КЗД: Всеки трети варненец в определен момент от живота си се е чувствал дискриминиран

Всеки трети варненец в определен момент от живота си се е чувствал дискриминиран. 38% от анкетираните в изследване на Комисията за защита от дискриминация са декларирали, че са усетили форма на дискриминация поне веднъж и по различен признак - пол, етнос и..

публикувано на 09.07.24 в 16:32

30 хиляди за филм за реклама на Варна

Положително становище за заснемането на филм за Варна дадоха съветниците от постоянната комисия "Туризъм търговия и рекламна дейност". Финансовата стойност на продукцията е в размер на 30 хиляди лева. Филмът е с продуцент Владина Цекова, автор на..

публикувано на 09.07.24 в 16:05