Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балчишките общински съветници приеха актуализацията на бюджета за ремонти

Актуализация на общинския бюджет на Балчик в частта за капиталови разходи и текущи ремонт гласува днес на сесия Общински съвет, както и актуализиране на списъка на обектите, предвидени за финансиране от дългосрочния инвестиционен кредит от 5 млн.лв. От справките става ясно, че разширението на детската градина в Кранево се отлага за догодина, както и ремонтът на кметство Соколово и модернизацията на уличното осветление в община Балчик.

За Кранево общинският кмет Николай Ангелов обясни, че вместо заложените 100 хиляди лева са нужни 300 хиляди лева, които ще бъдат предвидени през 2018-а. Първо кметството трябва да се измести в сградата на т.нар. Търговски център, а след това забавачницата да заеме и двата етажа на настоящото кметство. Модернизацията на уличното осветление няма да се случи тази година заради изчерпване на средствата в Националния Доверителен Екофонд. От 100 хиляди на 14 хиляди лева се намаляват парите за ремонтиращото се в момента фоайе на централното читалище. Паметник на Кирил и Методий ще има, усвояват се 50 хиляди лева, стана ясно на днешната сесия.

С решение от днес Бал­чик ще по­и­с­ка от Ми­ни­с­тер­с­т­во на ре­ги­о­нал­но­то раз­ви­тие и бла­го­у­с­т­рой­с­т­во­то уп­ра­в­ле­ни­е­то над дър­жа­в­на­та част от дам­ба­та в зо­на­та от Дво­ре­ца до Мел­ни­ца­та. По Про­г­ра­ма­та за тран­с­г­ра­ни­ч­но съ­т­ру­д­ни­че­с­т­во Белият град кан­ди­да­т­с­т­ва с про­ект за бла­го­у­с­т­ро­я­ва­не на край­б­ре­ж­на­та алея, кой­то пре­д­ви­ж­да ре­кон­с­т­ру­к­ция на на­с­тил­ка­та и про­е­к­ти­ра­не на ве­ло­а­лея.

Следващото заседание на балчишкия парламент ще бъде на 14 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Актуализация на бюджета за текущи ремонти гласува на сесия ОбС - Балчик

Актуализация на общинския бюджет на Балчик в частта за капиталови разходи и текущи ремонт гласува днес на сесия Общински съвет, както и актуализиране на списъка на обектите, предвидени за финансиране от дългосрочния инвестиционен кредит от 5..

публикувано на 16.11.17 в 11:19
ВИЖТЕ ОЩЕ

В неделя ще е горещо, възможни са превалявания и градушки

През нощта ще е предимно ясно, а утре до обяд слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно във вътрешността ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са и градушки. Ще духа слаб, по Черноморието..

публикувано на 20.07.24 в 16:37

Тома Белев: За 17 години в огромна част от населените места на воден режим в България не е променено нищо

Според официалната статистика, над 300 населени места в България или около 200 хиляди души са в режим на водата. По неофициални данни, тези места са три пъти повече. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ Тома Белев от „Зелено..

публикувано на 20.07.24 в 14:15

1/3 от валидаторите в "Градски транспорт" Варна не работят, фирмата която ги е поставила иска още средства чрез анекс към договора

За изграждането на билетната система на „Градски транспорт“ Варна са били изразходвани 8 милиона лева. Поддръжката пък струва 9 милиона за три години. Данните изнесе общинският съветник от ПП/ДБ Михаил Луков, който е и член ПК „Транспорт“. По..

публикувано на 20.07.24 в 13:44

Тестове за грамотност по български език в Морската градина

Летният правописен маратон от инициативата "Бъди грамотен", се провежда за пореден път във  Варна. До сцена "Раковина" жителите и гостите на морската столица  имат възможността да проверят знанията си по български език и да получат безплатни..

публикувано на 20.07.24 в 12:54

32 градуса по обед във Варна

Варна е най-топлата точка край морето в съботния ден. Това показват данните на синоптиците, подадени от метеостанциите по места. В 12 часа в морската столица са измерени 32 градуса, в Бургас, Ахтопол и носовете Калиакра и Емине 30 градуса, 29 в Шабла...

публикувано на 20.07.24 в 12:45

Протестиращи в Евксиноград: Искаме крайни срокове на ремонтите

До края на месец септември пътните настилки в местността Евксиноград трябва да бъдат възстановени, след провежданите ВиК-ремонти. Водното дружество ще ги възстанови във вида преди дейностите и с гаранция осем години . Това каза днес..

публикувано на 20.07.24 в 12:24
тродос кипър

Днес е 50-ата годишнина от турската военна намеса в Кипър; Ердоган и Мицотакис пристигат на острова

Сирени със сигнал за въздушна тревога звучаха в Кипър в 5.30 ч. тази сутрин – точният час, в който преди 50 години започва турската инвазия в страната. 50 топовни салюта откриха тържествата в северната част на острова по случай 50-годишнината..

публикувано на 20.07.24 в 11:46