Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театралите от "Феникс" представят "Милионерът" при вход свободен

| обновено на 27.11.17 в 11:29
ТФ "Феникс"
Снимка: Димитрина Дончева

Най-новата постановка на варненската Театрална формация "Феникс" ще бъде представена  на 28.11.2017 г. в Младежкия дом във Варна от 18.30 часа при вход свободен. Този път ръководителя на трупата, актьорът Свилен Стоянов, се е спрял на „Милионерът” по Йордан Йовков.   

"Сюжетът е много интересен и ние се занимаваме с това - как възрастните, големите, опитните хора толкова са обладани от мисълта за пари и власт, че може би изпускат най-важното в човешкия живот - любовта. Затова Йовков е написал тази прекрасна комедия. Той бичува тези нрави и от друга страна се стреми да ни каже, с неговия фин език и огромна чувствителност, че всъщност любовта е силата, която прави щастието в човешкия живот. И тук младите са в ситуация, в която могат да се опитат, макар и в една доста комедийна ситуация, да се радват на своята любов.", каза за Радио Варна Свилен Стоянов.

Фениксите репетират трескаво преди премиерата на новия спектакъл утре. Младежите, които сформират театралната формация са  със и без увреждания и вече с повече от 10 постановки зад гърба си. Чуйте в звуковия файл част от тяхната репетиция:





Кой стои зад ролите в спектакъла "Милионерът"?

Пламена Янкова: "Моята роля е романтичната. Аз играя Жени /Евгения/  и съм  носителя на любовта в целия спектакъл."

Иван Цветанов: "Аз играя Никола Масларски, бащата на  Евгения. Това е една от най-трудните роли, които съм играл до момента.  13-та роля ми е  и  бе голямо изпитание да се преборя с образа на бащата, защото нямам нищо от характера на Масларски."

Иван Иванов: "В спектакъла играя доктор Кондов - милионерът. Сатиричното е, че той всъщност няма пари, а единственото което го интересува е любовта му с Жени и ветеринарната медицина."

Милена Минчева: "Моята роля е на госпожа Масларска, която е пълен антипод на самата мен. Много е трудно да направиш нещо, което не си самата ти. Тя е пресметлива, влече я богатството, интересува се само от пари. Не се интересува от щастието на дъщеря си. Просто иска да я продаде за по-голяма зестра."

Ивелина Димитрова: "В спектакъла съм госпожа Любенова, дясната ръка на господин Масларски. На мен тази роля ми "лепна" перфектно."

Мирослава Чарийска:   Лазаринка

Този спектакъл се реализира с финансовата подкрепа на община Варна, чрез фонд" Култура". От години любителската група представя чрез своите постановки Варна на различни международни форуми в цялата страна и печели призови отличия. Издържа се от дарения и благотворителни прояви.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приключи Международната танцова академия „Варна”

С гала концерт на сцената на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна приключи поредното издание на Международната танцова академия „Варна”, която се проведе от 18 юли до днес. Академията е създадена от фондация „Калина Богоева“ и ръководена от известната прима и балетен педагог.  49 бяха участниците в това издание, които получиха своите..

публикувано на 28.07.24 в 15:35

RADAR #11 - начало на нова декада за международния фестивал

Единадесетото издание на фестивала RADAR  представя вълнуваща програма от артистични изяви извън стандартите. От 2 до 4 август Варна ще бъде пресечна точка на аудио-визуалните изкуства в рамките на 8 концерта и две творчески работилници с участието на над 30 музиканти и визуални артисти. От джаз и електроника до бийтбокс, от ренесанс и авангард..

публикувано на 28.07.24 в 11:47

Концерт в музеен комплекс „Аладжа манастир“ в понеделник

На 29 юли /понеделник/ от 14:00 ч., в музеен комплекс „Аладжа манастир“ ще се проведе концерт на Дамския камерен хор при храм „Св. Атанасий“ под надслов „Духовен полет на крилете на църковните песнопения и българските народни песни“.  В програмата ще прозвучат произведения от български и чужди композитори. Диригент – Евгения Григорова.  Солисти –..

публикувано на 28.07.24 в 11:37

Първа пичинг сесия за филмови проекти в рамките на София Филм Фест във Варна

София Филм Фест във Варна прави още една крачка към превръщането на Варна в привлекателна дестинация за киноиндустрията. На 3-ти август 2024г. ще се проведе първата пичинг сесия за филмови проекти в рамките на годишния културен календар на фестивала. Това е уникална възможност за всички сценаристи, режисьори и продуценти да представят своите проекти..

публикувано на 28.07.24 в 11:26

Американска пианистка с концерт при вход свободен в Градската галерия - Варна

Ана Роса Ернандес - концертен пианист, солист и педагог от САЩ с кубински корени, ще поднесе специален подарък на българската публика - концерт с вход свободен в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна. Рециталът ще бъде на 27 юли от 18:00 часа. Ана Роса Ернандес е родена в Куба, а изпълнителската й кариера сега се развива в..

публикувано на 27.07.24 в 11:41

Концерт на площад "Независимост" за Освобождението на Варна

На 27 юли от 20.30 часа, в традиционния концерт на площад „Независимост“ по повод Освобождението на Варна от османско владичество, оркестърът на Държавна опера Варна ще поднесе на варненци и гостите на Варна интересна програма от български и руски композитори. Кръстин Настев ще дирижира концерта, в който участват солистите на оперния театър..

публикувано на 27.07.24 в 10:46

Експозицията на Етнографски музей – Варна навършва 50 години

Днес, 27 юли 2024 г., експозицията на Етнографски музей – Варна  навършва 50 години. По този повод, на 30 юли /вторник/ от 16:00 часа в музея ще бъде открита изложбата "Порцеланът – вечният спътник на лукса". Колекцията от порцелан на Етнографския музей съдържа над 400 образци от средата на XIX до първата половина на XX век. В изложбата са..

публикувано на 27.07.24 в 10:40