Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шеф Радостин Кирязов: Тайната на хубавата пица е в брашното и търпението

Варненска премиера на книгата на шеф Радостин Кирязов „Panne, Pizza e Passione“ започва в 14.00 ч. в ресторант в района на Морска гара. Вкусната среща на автора на книгата с рецепти за пици и теста ще продължи до 18.00 ч. Всеки желаещ ще може да получи ценни съвети от известния шеф Радо. Ще може да се пробват различни видове пица и гризини на по чаша вино. За създаването на книгата си, шеф Кирязов споделя, че с екипа на издателство „Goodlife” са обикаляли из Италия, за да могат да предадат автентичния облик на италианските сирена, изби, меса и пици. Повече може да научите в интервюто на Нина Милошевич:

Какво ви костваше да създадете едно такова четиво - луксозно, интересно, поучително?

22 години стаж....(смее се) Юни месец с нашите партньори - издателите на книгата, обикаляхме от юни до септември цяла Италия. Започнахме от Триест, после ходихме в Удинезе, Прошути...

За да почерпите най-добрите рецепти и начини на приготвяне?

Не само рецепти, но и начин на живот. Фотографът да ги усети, да ги види. Дори и в избите ходихме.

Книгата е едно много приятно четиво. Винаги можеш да намериш тънкостите, за да приготвиш една по-различна пица. Ще приготвите ли нещо на място, за да покажете част от тази технология?

Ще приготвя, да. Ще ви направя различни видове пици, които съм представил тук. Тя книгата е много голяма.- 226 страници.

Хората, които пътуват по света, когато отидат в Италия казват, че нашата пица  е по-хубава. Защо се случва това нещо?

Ами, защото още не сме разбрали какво трябва да ядем. Какво означава пица? Пицата не е това, което гарнираме отгоре. Пицата е самото тесто. То трябва да се  усеща. Дори, когато ядеш една пица, след като преглътнете искам да помислите какво ви е останало в устата - като аромати, като послевкусове. Най-основният продукт, който се слага на пицата е брашното и тестото. Първото, което трябва да имаме, е хубаво брашно, брашно две нули.  Моят съвет към домакините е винаги да си подготвят тестото поне 12 часа преди правенето на пицата....

Цялото интервю с шеф Радостин Кирязов и рецептата за хубава пица чуйте в прикачения звуков файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

От актриса до военен кореспондент: пътят на Горица Радева от Велико Търново до Донбас

Тя е актриса. Играла е на няколко български театрални сцени. Работила е като PR на Шуменския театър. Повече от 10 години събира стари театрални афиши и пиеси. Сред тях са оригинални ръкописи на Йордан Йовков, част от кореспонденцията му до Елин Пелин, първото издание на пиесата "В полите на Витоша" на Пейо Яворов.  Последната сцена, на която застава -..

публикувано на 18.07.24 в 08:05

Белослава: Имам един вдъхновяващ живот, който ценя от сърце

На 18 юли в клуб Ментол   посрещаме Белослава с проекта “Welcome to 74th street” . Заедно с нея на сцената ще бъдат музикантите от J P3: Живко Петров - пиано, Димитър Семов - ударни, Димитър Карамфилов - контрабас и Младен Димитров (Mr. Moon) програминг и перкусии. Събитието е с начален час 21 часа . Чуйте цялото интервю с Белослава в..

публикувано на 18.07.24 в 07:05

Георги Стоянов: Опитите с извалявания от потенциални облаци е в интерес на земеделието ни

Експериментите са свързани с измененията на климата и недостига на вода в някои райони на станата. Такива вече се правят в съседна Румъния от български учени и метеоролози. В напреднала фаза на опити са САЩ, Канада, Китай и Русия, каза за Радио Варна Георги Стоянов, председател на Български фермерски съюз.  Европа изостава, но в Румъния се..

публикувано на 17.07.24 в 08:15

Морски еколог: Високите температури са пагубни за част от живите организми в Черно море

Наблюдаващата се тенденция от последните 8-9 години за изместване на сезоните и удължаване на лятото остава. Високите температури започват още от края на май и вече в началото на юли достигат своя пик, както на атмосферния въздух, така и на морската вода . Тези фактори носят последици за живите организми в Черно море.  Това каза доц. д-р Виолин Райков..

публикувано на 16.07.24 в 08:35

Румънецът Габриел, който чисти България: Много добри хора срещнах за една година

Румънецът Габриел, който е познат у нас с акциите си по почистване на различни градски пространства и който намери много съмишленици, не се отказва и продължава да дава добър пример. Той живее и работи в Лондон, където заедно със съпругата си отглеждат децата си. Тя е от Варна и прекарват известно време и в морската столица. Семейството редовно пътува до..

публикувано на 16.07.24 в 08:30
Каръл и Норман Макдоналд

"Шотландски боец" от село Куманово

Какво знаете за Шотландия? Част е от Обединеното кралство, а населението ѝ е около 5 милиона и 500 хиляди души. Известни са с характерния си, специфичен акцент в изговора на думите, който понякога затруднява общуването с тях. Шотландци са и съпрузите Норман и Каръл Макдоналд, които от години прекарват летата си в аксаковското село Куманово. Те..

публикувано на 15.07.24 в 08:20

Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA): Важно е да не забравяме миналото

Интервю с Max Cavalera (CAVALERA CONSPIRACY, SOULFLY, екс-SEPULTURA) Кой не знае Max Cavalera, кой не е чувал за него. В рамките на година заедно с брат си Iggor, двамата презаписаха първите три издания на SEPULTURA – минилбума „Bestial Devastation”, дебюта „Morbid Visions” и „Schizophrenia”. Под името CAVALERA Max и Iggor ще направят концерт и в..

публикувано на 15.07.24 в 07:10