Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борбата със свлачищата ще обсъждат експерти във Варна

свлачище
Снимка: БГНЕС

     Областният управител на Варненска област Стоян Пасев e домакин на международна конференция, посветена на борбата със свлачищата и управлението на крайбрежните зони,която се открива тази сутрин във Варна. Експерти от Италия, Испания, Германия и България ще обменят опит в справянето с пораженията от свличането на земни маси край морета, реки и язовири.   Проявата е важна част от проекта „Устойчивост на системата земя–море за стратегии за екотуризъм“, който е първият, спечелен от  администрацията на Варненска област в сферата на брегоукрепването.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Областна администрация-Варна

Консултациите за състава на РИК-Варна ще бъдат на 1 септември

Консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия във Варна ще се проведат на 1 септември, неделя, от 11 часа, в Заседателната зала на Областната администрация.  В състава на РИК-Варна влизат 17 членове.  ГЕРБ-СДС ще имат шестима представители, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ПП "Възраждане" - по трима, ДПС..

публикувано на 30.08.24 в 14:59

Над 100 милиона лева ще струват изборите на 27 октомври

Служебното правителство одобри план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024 година. Одобрените средства са в размер на 100 028 000 лева. Дейностите, които ще се финансират с тях, включват: подготовка и отпечатване на избирателните списъци; закупуване и изработване на необходимите..

публикувано на 30.08.24 в 14:54

Поставят кошчета с вградена преса и соларно захранване в центъра на Варна

В рамките на пилотен проект Община Варна ще постави на централната пешеходна улица 10 иновативни кошчета за битови отпадъци с вградена преса и соларно захранване. Кошчетата са с вместимост 120 литра и с помощта на вградената преса 10 пъти ще се намалява обемът на битовия отпадък вътре в съда. Автономното захранване работи пълноценно до 48 часа и така..

публикувано на 30.08.24 в 14:48

Режат лентата на Филиала на Варненския театър на 2 октомври

Режат лентата на обновената сцена "Филиал" на Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров" на 2 октомври. Публиката ще бъде посрещната с първата пиеса, поставяна някога на варненска сцена преди 104 години - "Инстинктът", от Анри Кистмекер. Това съобщи директорът на Театрално-музикален продуцентски център - Варна Даниела Димова. Остават само довършителни..

публикувано на 30.08.24 в 13:10

Инфлацията в еврозоната е най-ниска от 3 години насам

Официалните данни показват, че инфлацията в еврозоната е спаднала до най-ниското си ниво от повече от 3 години насам. Това се случи благодарение на намаляващите разходи за енергия, което засилва очакванията за намаляване на лихвените проценти от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ), предаде БГНЕС. Растежът на потребителските цени се забави до..

публикувано на 30.08.24 в 13:01

Румънски шофьор опита да подкупи полицаи от Долни чифлик

47-годишен румънски водач на лек автомобил се е опитал да подкупи служители на реда в района на с. Старо Оряхово. С цел да избегне административна санкция, шофьорът е хвърлил 50 евро в багажника на проверяващ го екип от полицейското управление на Долни чифлик. В момента се провеждат  процесуално-следствени действия, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 30.08.24 в 12:29

Всяко второ дете у нас е консумирало енергийни напитки

Всяко второ дете в България между 7 и 18 години е консумирало енергийни напитки, сочат р езултатите са от национално представително проучване за хранителните навици на децата у нас.  То е проведено в периода юни – юли 2024 г. по поръчка на голяма верига хипермаркети.  Убиец в кенче: Трябва ли да бъдат забранени енергийните напитки за..

публикувано на 30.08.24 в 12:18