Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Простреляният служител на НАП е в тежко критично състояние

Простреляният тази сутрин служител на НАП е в тежко критично състояние, с реална опасност за живота. Има поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта. Пациентът все още е в хеморагичен шок, въпреки прелетите 16 сака кръв и още толкова плазма, съобщиха от ВМА.

Припомняме, че 43-годишен служител на НАП беше прострелян тази сутрин в центъра на София. Инцидентът стана тази сутрин към 8.30 ч. на ул. „Дунав” в София. Простреляният е бил в личния си автомобил по време на стрелбата. Откаран е във ВМА-София.

Два са изстрелите проникнали през стъклото на автомобила на служителя на НАП, съответно има и две наранявания, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Простреляният е бивш полицейски служител, след това е започнал работа в НАП и по това се работи. Работи се по всички версии, добави главният прокурор.

От СДВР съобщиха, че простреляният е ръководен служител на НАП. Джипът е бил в движение, когато е стреляно по него. Служителят на НАП е бил сам в автомобила си и е пътувал за работа.

От СДВР нямат информация да е бил заплашван. Има няколко души свидетели на инцидента, които ще бъдат разпитани, добавиха още от СДВР.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Простреляха служител на НАП в София

43-годишен мъж е прострелян в центъра на София, предаде БНР. Пострадалият е Ивайло Цветков, който е служител на НАП. Инцидентът стана тази сутрин към 8.30 ч. на ул. „Дунав” в София. Ивайло Стаменов Цветков  е..

публикувано на 18.12.17 в 11:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

БНБ затяга правилата за отпускане на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за гарантиране на сигурността на финансовата система. Основната причина за нарасналото търсене на..

публикувано на 20.05.24 в 19:47

Започва спешно кърпене на улици във Варна, по списък и след сигнали

От 27 май започва рехабилитация на уличната инфраструктура в петте района на Варна, съобщават от общинската пресслужба. Междувременно представители на Община Варна, районните кметства и фирмите ще направят обход, за да обозначат местата, където ще се..

публикувано на 20.05.24 в 17:42

Задържаха за 72 часа 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара край бившия дом "Младост"

Задържаха за 72 часа 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара на бившия дом "Младост". Предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, съобщават от Апелативна..

публикувано на 20.05.24 в 16:38
Задръстване по улица

Голямо задръстване по ул. "Девня" във Варна

Огромно задръстване се е образувало по улица "Девня" до Аспаруховия мост, научи Радио Варна.  Причината - от близо час в в дясната лента до кръговото кръстовище с бул. "Левски" е закъсал украински автобус  При възможност избягвайте района. 

публикувано на 20.05.24 в 15:55

Внезапни проверки за нелоялни практики при туристическите пътувания

Продължават проверките за нелоялни практики при организираните туристически пътувания, съобщиха от Министерството на туризма.   Служители на Министерството на туризма съвместно с Комисията за защита на потребителите, Изпълнителнаta агенция „Автомобилна..

публикувано на 20.05.24 в 15:21

121 блока ще се включат в празничното шествие за 24 май във Варна

121 групи с представители на детски градини, училища, университети, културни и научни институции ще се включат в шествието за 24 май тази година. Наградите "Варна" ще бъдат връчени ден по-рано - на 23 май от 11 часа в зала "Пленарна" на Община Варна,..

публикувано на 20.05.24 в 14:21

МОН: Няма да има ощетени на матурата по БЕЛ заради липсващите диаграми

Оценките на учениците от матурата по български език и литература (БЕЛ), провела се в петък, категорично няма да бъдат повлияни от техническата грешка при провеждането на изпита, заради която някои ученици получиха тестове с липсваща диаграма. Това увери..

публикувано на 20.05.24 в 11:50