Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заради грипа отменят представлението "Сън"

Представлението "Сън", част от поредицата "Семеен театър в събота" на трупата на ДТ "Стоян Бъчваров" - Варна, което трябваше да се играе на 3 февруари, от 16.00, на сцена "Филиал", се отменя. Причината - обявената във Варна грипна епидемия. "Сън" се радва на голям интерес от страна на родители и деца, припомнят от пресслужбата на театъра, но предвид риска от нови вирусни инфекции, се налага то да бъде отменено за по-късна дата.

Зрителите, които са си купили билети за "Сън", могат да ги презаверят на касите на театъра.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова специалност в АМТИИ-Пловдив

Нова бакалавърска програма в направление „Теория на изкуствата“ открива Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Четиригодишната бакалавърска програма „Маркетинг и комуникации в изкуството“ е без аналог в България.  Тя бе изготвена буквално преди седмици.  Създават я двамата водещи професори –..

публикувано на 04.03.21 в 09:55

Военноморският музей представя артефакти от морските битки, предшестващи Освобождението

В деня на националния празник 3 март Военноморският музей във Варна предлага на посетителите си изложба с непоказвани артефакти от своите фондове, съобщават оттам. Художествени и документални свидетелства от XVIII и XIX век представят поредицата от конфликти между черноморските империи – Руската и Османската, които дават облика на двете столетия,..

публикувано на 03.03.21 в 11:53

Приказен Трети март на сцената на Държавен куклен театър - Варна

"За първи път в историята на нашия театър решихме, че децата трябва да преживеят Трети март. Не случайно този спектакъл носи заглавието "Аз съм българче", обяснява Вера Стойкова - директор на Държавен куклен театър-Варна. "Децата трябва да заживеят с мисълта, че са българи, където и да се намират по света", добавя още Стойкова в интервю на Мартин Николов...

обновено на 03.03.21 в 09:37
Мария Бакалова и Саша Барън Коен в сцена от „Борат 2“

Мария Бакалова остана на крачка от "Златен глобус"

В категорията „Най-добра актриса в мюзикъл или комедия“ призът грабна Розамунд Пайк за ролята й във филма „Много ми пука“. Другите претенденти в категорията, освен Мария Бакалова за участието й в продължението на Борат, бяха Кейт Хъдсън, Мишел Пфайфър и Аня Тейлър-Джой. По-рано, комедийните актриси Тина Фей и Ейми Полър откриха 78-а церемония за..

публикувано на 01.03.21 в 07:00

Културни прояви на 1 март в Добрич

Награждаване на отличените от конкурса "Мартеница ти дарявам" ще се проведе в 10ч. в голяма заседателна зала на Община град Добрич.  Организатор на конкурса са Община град Добрич и „Екопак България“ АД; Мартенички чудни! – онлайн утро с беседа по повод 1 март – Ден на мартеницата, очаква децата в Добрич тази сутрин в 10.30ч., а следобед, в..

публикувано на 01.03.21 в 06:52

Режисьорът Анри Кулев: "Новият Закон за филмовата индустрия е лобистки"

Новият закон за филмовата индустрия беше приет на второ четене от парламента и влезе в сила със задна дата от 1 януари 2021 година. Между първо и второ четене обаче бяха внесени промени, които разгневиха гилдията. Над 300 кино дейци се подписаха под отворено писмо, в което изразяват несъгласие с промените и призовават президента Румен Радев да наложи..

публикувано на 28.02.21 в 12:55

Премиера на танцовия спектакъл "RE..." във Варна днес

Премиера на танцовия спектакъл "RE..." на Варна Денс Театър е насрочена за днес. Спектакълът заговаря тематиката на нашето забързано, суетно ежедневие, като в същото време призовава да погледнем по-дълбоко в себе си, за да открием там нещата, които в действителност имат значение. Спектакълът е изграден от три танцови миниатюри с трима хореографи, пред..

публикувано на 28.02.21 в 08:15