Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Ива Тодорова: Да бъде радост и вдъхновение!

БНР Новини
Ива Тодорова в сцена от спектакъла
Снимка: Театър 199
„Приятно ми е, Ива“ – авторски спектакъл на актрисата Ива Тодорова, е най-новото заглавие в афиша на театър „199 Валентин Стойчев“.
Дълго време си мечтаех да направя едно представление, пишех си текстове, смесвах ги, чудех се на какво да наблегна, защото животът е толкова пъстър и интересен – животът на всеки човек е такъв. На всеки човек му се случва да иска да каже нещо, да иска да се изкаже, да иска да разкаже. Напоследък трудно се чуваме, общуваме през разни социални мрежи – там чуваемостта е изкривена, а моята мечта беше просто да поговоря с едни хора, които сядат на едни столове и аз им разказвам нещо, в което те със сигурност ще се припознаят. Заповядайте на представлението и всеки ще открие накъде иска да тръгне. Защото то дава различни опции, но мисля, че всеки ще погледне в своя живот и ще му станат интересни неща, които не е забелязвал, и може би те ще го провокират. Когато започнах да правя представлението, единственото нещо, което си казвах, е, че искам това представление да е радост и вдъхновение за мен и за всички наоколо.
Консултант на постановката е режисьорът Стоян Радев, а сценичната среда е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев.
Ива Тодорова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1997 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“. До 2002 г. играе в представления на театър „Българска армия“, Народния театър „Иван Вазов“, театър „Сфумато“. Работи с режисьори като Стоян Радев, Галин Стоев, Лилия Абаджиева, Марий Росен, Андрей Белчев. След това заминава за Торино, Италия, където създава театрална компания за деца. От 2009 г. е отново в София и работи като рекламен директор в списание.
Премиерата на моноспектакъла „Приятно ми е, Ива“ е в събота, 3 февруари.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!