Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП-Добрич: Има опасност МБАЛ да се превърне в консултативен център

Общините от Добричка област заедно с общинските съвети да разработят съвместно и да приемат стратегически мерки за запазването и развитието на МБАЛ-Добрич. За това призовават общинските съветници от БСП в областния град в позиция, изпратена до медиите. „С тревога узнахме, че петима водещи лекари хирурзи едновременно са уведомили работодателя си МБАЛ Добрич, че от началото на месец април искат да прекратят трудовите си правоотношения. Причината е неадекватно заплащане на положения труд... Присъединяваме се към справедливия протест на лекарите и го подкрепяме. Едновременно с това сигнализираме обществеността на град  Добрич и областта, че поради липса на кадри, съществува опасност трето поредно клинично отделение на болницата да бъде затворено, а в недалечно бъдеще и единствената в областта МБАЛ да се превърне в консултативен център.“ – се посочва в становището на общинските съветници от левицата. Те припомнят, че лечебното заведение е акционерно дружество, в което държавата има мажоритарен дял, а общините в областта са съакционери. „ Държавата очевидно не се справя със здравеопазването въобще, опитва се да реши сериозните му проблеми с малко средства и нескончаеми неаргументирани кадрови решения. Общините обаче трябва, длъжни са, да превърнат в първостепенна своя грижа здравето на своите граждани“ – заявяват от БСП в Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Всички села са обезопасени, каза Калин Стоянов в село Воден

В момента ситуацията е спокойна, всички села са обезопасени, работим по няколко направления с всичката техника и хора на терен, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който е в с. Воден, община Болярово, област Ямбол, заедно със служебния премиер Димитър Главчев. Служебният вътрешен министър добави, че всеки момент се очаква да..

публикувано на 21.07.24 в 12:58

Натоварен трафик на ГКПП „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата". Колоната от автомобили е малко над два километра. Преминаването през пункта отнема около час.  Преди обяд трафикът на граничния пункт отново беше интензивен, а колоната стигна до три километра . В следобедните часове положението беше спокойно, а автомобилите преминаваха без изчакване.  По границата..

публикувано на 21.07.24 в 12:52

Спира дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са се свързали с Автомобилна администрация

От понеделник, 22 юли 2024 г., ще бъде преустановена дейността на пунктовете за технически прегледи, които не са осигурили свързаност на уредите за измерване (газоанализатор, димомер и спирачен стенд) със системата на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА). До момента 964 пункта вече предават данните автоматично, 8 са частично свързани, а 96 все още..

публикувано на 21.07.24 в 12:14

Фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите"

Заради запушена канализационна тръба от квартал „Чайка“ във Варна фекални води са залели подлеза на спирка „Акациите“-сигнализираха граждани. Аварията е отстранена от ВИК, но подлезът е все още мръсен, а през него минават хора, установи проверка на място. Заместник-кметът по обществен ред и сигурност в общината Илия Коев каза, че е..

публикувано на 21.07.24 в 12:04

Онлайн услугите на Wizz Air вече са достъпни

 Авиокомпанията съобщава, че системите вече функционират нормално. Въпреки че причината за смущенията е извън контрола на Wizz Air, клиентите, чиито полети са били отменени, ще получат автоматично възстановяване на 120% от сумата в кредити WIZZ в рамките на 24 часа след заминаването на планирания полет. Ако пътниците предпочитат да направят нова..

публикувано на 21.07.24 в 12:00

Заради Олимпиадата забраниха дъвките на френските полицаи

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен забрани на полицаите да дъвчат дъвка по време на дежурство по време на Олимпийските игри в Париж през 2024 г., съобщава изданието „Соар“. „Не дъвчете дъвка, не гледайте мобилния си телефон, обръщайте се към хората официално и запазете спокойствие при..

публикувано на 21.07.24 в 09:40

Четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край Воден

Общо четири хеликоптера и два самолета ще се включат в гасенето на пожара край..

публикувано на 21.07.24 в 09:26