Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Човек трябва да пребори себе си

За това разказва семейство Стефанови от София, които са пациенти на д-р Емилова от почти 20 години. В началото идва Евелина, на 56 години,  която има мигрена и няколко килограма повече. След като се убеждават, че периодичните разтоварвания лекуват, семейството променя начина си на живот и от години в техния дом няма никакви лекарства.

Евелина Стефанова:

Дойдох през 1999 година. Прочетох първо книгата на Лидия Ковачева и повярвах на написаното там. След това реших, че съм добре и нямам особени оплаквания. Запекът изобщо не го смятах за проблем, нали почти всеки втори има подобен проблем...

А мигрена?

Имах и то с много силни пристъпи. Вземането на аналгетици не помагаше много.... Трябваше да повърна няколко пъти, да се наспя и на другия ден беше по-добре, но за малко...

Когато дойдох при д-р Емилова, реших, че идвам с цел отслабване, защото имах десетина излишни килограма. След като чух първите лекции, разбрах, че това, което си мислех аз, не е така. Когато доктор Емилова  сподели за себе си, че е имала запек и мигрена, почувствах, че все едно говори за мен.

Бях решила да направя една седмица програма на плодове, чай и мед. Тя обаче ми каза, че много добре се повлиявам от плодовете и има какво да чистя, защото мигрената е сериозен проблем.

Така направих 20 дни програма и 10 дни захранван и спазвах много точно каквото ми беше казала. Свалих десетина килограма, с което удовлетворих напълно първоначалната си идея.

Тя ми беше препоръчала да направя и едноседмични разтоварвания след месец, направих ги. Дотогава не знаех какво е да ходиш нормално до тоалетна. Бях на 38 години и вземах всякакви медикаменти.

А сега?
Вече 20 години нямам никакъв проблем. Ходя до тоалетна без билки, без таблетки.

Първите години много редовно правех програмата на плодове и чай, но след това - не винаги. Въпреки това няма хапчета, няма мигрена, и кожата ми е много добре. Всички положителни ефекти, които се споменават в лекциите на д-р Емилова от нормалното функциониране на дебелото черво, при мен са факт.

Това ми даде много кураж да продължа.

Съпругът и дъщеря ми дойдоха на море, когато първия път бях в клиниката. Чуха лекциите на д-р Емилова. Дъщеря ми без никакви усилия направи също програма, защото в предишните години имаше много сериозни усложнения от полените през пролетта. Сега не прави програмата, но вече не яде месо и когато почувства, че има проблем, минава изцяло на растителна храна.

Снимка

Вие сега сте заедно с Вашия съпруг Петър.

Имах бронхиална астма и алергия, които са много силно повлияни. Аз имах истински пристъпи нощем, ставах и се движех, защото не можех да дишам. От астмата се разболях като дете. След това ми слагаха антиалергени, имах „светъл” период, както го наричат лекарите, но по-късно нещата се усложниха. Нощем не можех да легна, беше жив кошмар. Лекарите казаха, че не може да помогнат...

С дъщеря ми пиехме медикаменти още от февруари...

Колко програми на плодове и чай направихте?

В началото една „дълга” – 20 дни и 10 дни захранване. Направих го може би 5-6 пъти. Но със съпругата ми вече много внимаваме какво ядем. Защото програмата може да Ви изчисти и да помогне, но е големият въпрос е какво ще правиш между програмите. Тогава човек трябва да пребори себе си и да знае какво иска. Искрено вярвам на това, което Лидия Ковачева е написала и д-р Емилова прави. Вярвам, че тази система помага. Имаме много познати, на които е помогнала...

С какви заболявания?

Високо кръвно, високи стойности на холестерол и  пикочна киселина. Диабет.

Вземате ли лекарства за астмата?

Не, не!  Аз нямам спомен кога за последно съм пил лекарства.

Евелина Стефанова : В къщи нямаме никакви лекарства и даже понякога се чувствам неудобно, когато дойде наш близък и поиска нещо за главоболие например, а аз не мога да му дам, защото нямаме.

След като направихте програми на плодове  и чай, Вашето семейство няма нужда от медикаменти?

Абсолютно! Но това е наше разбиране. Ние смятаме, че по-добре се лекуваме с тези периодични разтоварвания, и с това, че преди 8 години спряхме месото и ограничаваме като цяло животинските продукти. Наблягаме основно на растителна храна- салати, всякакви зеленчуци, бобови ...

Ние практикуваме и йога, държим на положителното мислене, разходките... Това не са празни приказки.

Препоръчвам на всеки, който има проблем, преди да посегне към лекарства или вече ги взема, да се ориентира към здравословен живот , защото лекарствата са до време, след това идва страшното....




Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена” край Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27