Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Защо един мъж е готов да направи "революция" в храненето?

Високо кръвно налягане и малко повече килограми водят в клиниката на д-р Емилова Стоил Ботев от София. След постигнатите резултати той е убеден, че ще промени начинът си на живот и хранене, както и това на семейството.

Тръгвам си много жизнерадостен.

Други заболявания имахте ли, освен високото кръвно?

Други - не. Стойностите му се понижиха още на втория ден на програмата с плодове и чай. Сутринта го мерих, беше 120/70 и се чувствам много добре.

От колко години е този проблем?

Може би 10-15 години. Вземах лекарства, но  сега ги намалих, а едните изобщо ги спрях...

Това, което ми направи впечатление е, че в клиниката много добре се правят изследванията. В София ще ми трябват седмици, за да направя тези изследвания. Всичко тук се прави в рамките на минути...

Програмата на плодове, чай и мед, трудна ли беше за Вас?

Не! Когато дойдох, нямах представа какво се случва. Имах едно наум з храната, но няма проблем....Всичко ми подейства много добре... Чай, плодове, доматче с лимони...Е, малко е безвкусно, защото няма сол, но човек не е гладен...

Вече съм решил, че през  август ще отида на Боровец. Вече зная принципа на здравословно хранене ....

Лекарите казват, че е много по-важно какво се случва между програмите... Ще промените ли начина на хранене?

Революция ще направя. Всеки, който е бил в клиниката и е чул лекциите на д-р Емилова, трябва да се промени, ако иска да живее.

Какво ще "изхвърлите" от менюто?

Всичко бяло - захар, сол, брашно...И сладкото... Обичам го. И алкохол обичам, не съм светец. Но съм решил, защото съм вярващ, че всеки петък вече ще бъда на плодове и чай.

Как ще реагира семейството на тази промяна?

Съпругата ми също беше една седмица в клиниката и вече "лампичките" й светнаха... Повече  варива, салатки, зеленчуци, идва копривата...

Здравето е много важно, сега какво открадна, защото съм на 62 години, а много мои набори не са сред нас...

Д-р Емилова - да е жива и здрава, както и целият персонал, за да може да помагат на хора, които са изпаднали в някакви беди! Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за  информация е  0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова. Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика..

публикувано на 14.06.21 в 17:05

В клиниката на д-р Емилова глезят с кухня гурме

В рубриката „Споделено за здравето” ви срещаме с Ралица Мотовска. Тя е от София,  на 43 години,  десет  от които е пациент на д-р Емилова . Спряла съм  да броя годините, което означава, че вече съм спокойна за здравето си, разказва Ралица. Чуйте защо тя не пропуска година без да почива в клиниката на д-р Емилова: Чувствам се добре..

обновено на 14.06.21 в 14:47

В Клиниката на д-р Емилова не само лекуват, но и променят живота – към добро

Памела Пенева е на 26 год от Стара Загора, но от много време живее в столицата. В Клиниката на д-р Емилова край Варна младото момиче идва, за да отслабне. В „Споделено за здравето” ви срещаме с нея, защото е пример как тръгвайки от обичайното за началото за всяко лято желание да сме по-елегантни,  Памела стига до пълен поврат в живота –..

публикувано на 07.06.21 в 01:05

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00