Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Защо най-ниското ниво на хранителната верига ни прави щастливи?

"Най-хубавата ми почивка" - това разказва Диана Митева от Варна след посещение на клиниката на д-р Емилова.  Тя е на 55 години и работи като медицинска сестра в Англия.

Дъщеря ми е веган и ми помогна да се замисля повече за здравето. За клиниката на д-р Емилова зная отдавна, защото съм от Варна.  Не беше трудно да си купя билет и да дойда, за да се срещна с този прекрасен екип!

Защо екипът толкова много Ви е впечатлил?

Защото всичко започва от отношението на хората един към друг.  Дойдох с мотивацията, че трябва да го направя. Без страх, без притеснение.  Не се интересувах от това кой какво мисли, важното беше аз какво мисля и как се чувствам.

Аз съм била в екип със здравни работници и интуитивно усещам тяхната подкрепа...

Вашият здравословен проблем какъв беше?

Имам проблем със стомаха. Може би по-правилно е да кажа - имах проблем. В Клиниката ми направиха много обстойни изследвания и  вече зная за какво става въпрос и какво трябва да направя. На организма трябва да се погледне като едно цяло.

Сега се чувствам превъзходно. Това е една от най-хубавите ми почивки, да не кажа - най- хубавата!

В хотела до морето, с всички тези танци и развлечения, с грижите за пациентите. Това е прекрасно!

Програмата на плодове и чай трудна ли е за изпълнение?

Аз дойдох с нагласата, че може и да има някакви проблеми, но - не! Чувствах се прекрасно без да изпитвам някакво напрежение през целия престой в клиниката! Бих споделиха за това с хора, които вярват. Ще се радвам да помогна!

Най-важното за Вас какво беше?

Цялостната промяна в мен! Чувствам се леко, психологически свободна, чувствам се нов човек!

Целият екип на д-р Емилова е прекрасен, всичко започва оттам - отношението на човек към човека, това е комплексна грижа!

Най-важното, което ще запазите?

Няма да си правя илюзии, че може да ядеш каквото и да е, и да си добре. Смятам да се храня пълноценно. Разбрах, че животинските продукти са ми пречили.

И както казва един от екипа - Веско, който прави кулинарно училище всеки ден, е : "Стремете се да се храните от най-ниското ниво на хранителната верига! " Разбирала съм го и преди, но сега го осъзнах! Това ме прави щастлива!

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за  информация е  0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова. Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика..

публикувано на 14.06.21 в 17:05

В клиниката на д-р Емилова глезят с кухня гурме

В рубриката „Споделено за здравето” ви срещаме с Ралица Мотовска. Тя е от София,  на 43 години,  десет  от които е пациент на д-р Емилова . Спряла съм  да броя годините, което означава, че вече съм спокойна за здравето си, разказва Ралица. Чуйте защо тя не пропуска година без да почива в клиниката на д-р Емилова: Чувствам се добре..

обновено на 14.06.21 в 14:47

В Клиниката на д-р Емилова не само лекуват, но и променят живота – към добро

Памела Пенева е на 26 год от Стара Загора, но от много време живее в столицата. В Клиниката на д-р Емилова край Варна младото момиче идва, за да отслабне. В „Споделено за здравето” ви срещаме с нея, защото е пример как тръгвайки от обичайното за началото за всяко лято желание да сме по-елегантни,  Памела стига до пълен поврат в живота –..

публикувано на 07.06.21 в 01:05

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00