Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Помогнах на млада жена с тежък колит, която тежеше само 35 кг.

„ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ”,  казва д-р Емилова на всички. Ще го каже на няколко езика на своите пациенти, които традиционно през пролетта са повече, защото всеки иска освен да бъде здрав, да изглежда и добре през лятото.

След по-малко от месец нейната клиника ще отбележи 25 години. Близо 50 000 са пациентите от цял свят, които са направили програма на природосъобразен начин на живот. Виждайки техните резултати, поне още три пъти повече техни близки и приятели са свалили излишни мазнини, разказва д-р Людмила Емилова, която в началото лично изпитва върху себе си програмата на плодолечение, прилагана от Лидия Ковачева.

Снимка

Лично да провери всичко, което предлага на пациентите, е нейна практика и сега. Тя има три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология, здравен мениджмънт.  "Пътят дотук беше много трънлив, с много остри завои, но видях "чудото от своето излекуване" и ефекта на програмата върху хиляди пациенти, така че си мисля, че си е заслужавало да се родя, за да дадем шанс на толкова много хора да се спасят от неличими болести", споделя д-р Емилова.

За нея всеки излекуван пациент остава в сърцето й. Сред стотиците хора, на които е помогнала, е една жена от Стара Загора, която била само 35 килограма след тежък хроничен улцеро - хеморагичен  колит. Жената имала две деца, била на 35 години. Преминала през 4 години лечения....

Снимка"Беше трудно, даже родителите й не вярваха, аз нямах този опит, който имам сега, но въпреки всичко успях да се наложа да направят каквото трябва и Ганета се спаси", с емоция се връща към тази "борба за живот" д-р Емилова.

Такива случаи ми дават кураж да продължа напред, продължава лекарката, която се радва на обич по целия свят. И допълва, че любовта на пациентите е тази, която ги предпазва от всички лошотии и това е чудо, което се случва в клиниката.


По повод юбилея на клиниката д-р Емилова ще сподели своя опит за здравословно хранене.

Следващата седмица темата е за високото кръвно и храните, които може да ни избавят. Сред тях са пълнозърнестите храни, червеното цвекло, чай каркаде и други.

Клиниката на д-р Емилова е в хотел „Азалия” в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена” край Варна.  Телефонът за  информация е  0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черницата колкото е по-тъмна, толкова е по-полезна. Сега им е времето

Горещо  Ви препоръчвам черницата като изключителен плод, подсеща ни всеки път при среща през юни д-р Емилова. Черниците са изключително полезни за здравето. Даже съм чела изследвания, че помагат при порок на сърцето. Да не говорим  за ползата от профилактика на рака за дебелото черво, рака на млечната жлеза, изобщо – за профилактика..

публикувано на 14.06.21 в 17:05

В клиниката на д-р Емилова глезят с кухня гурме

В рубриката „Споделено за здравето” ви срещаме с Ралица Мотовска. Тя е от София,  на 43 години,  десет  от които е пациент на д-р Емилова . Спряла съм  да броя годините, което означава, че вече съм спокойна за здравето си, разказва Ралица. Чуйте защо тя не пропуска година без да почива в клиниката на д-р Емилова: Чувствам се добре..

обновено на 14.06.21 в 14:47

В Клиниката на д-р Емилова не само лекуват, но и променят живота – към добро

Памела Пенева е на 26 год от Стара Загора, но от много време живее в столицата. В Клиниката на д-р Емилова край Варна младото момиче идва, за да отслабне. В „Споделено за здравето” ви срещаме с нея, защото е пример как тръгвайки от обичайното за началото за всяко лято желание да сме по-елегантни,  Памела стига до пълен поврат в живота –..

публикувано на 07.06.21 в 01:05

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00