Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите ни по плажен футбол паднаха от Румъния в контрола

Националният отбор на България по плажен футбол загуби и втората си контролна среща от Румъния, която се игра в близкия до Констанца курорт Ефория Норд. След 3:5 в първия мач, днес възпитаниците на Симеон Христов отстъпиха с 4:5. Развръзката дойде в самия край на двубоя като домакините стигнаха до успеха с гол 9 секунди преди финалната сирена.

Отборът на Румъния поведе първи в резултата още в началните минути, след което Иван Мартинов изравни за България с хубав диагонален удар. В края на втората част северните ни съседи вече имаха три гола аванс, след като нашите момчета не успяха да им се противопоставят добре в тези две третини. Както и вчера, когато в един момент обърнаха резултата от 0:2, така и днес плажните ни "лъвове" показаха страхотен характер. В рамките на 5 минути през последната третина те стигнаха до 3 гола, изравнявайки резултата на 4:4. Първо Живко Парашкевов се разписа от фаул, после Цено Лозанов направи добавка отблизо, а накрая и Филип Филипов матира противниковия вратар. За съжаление на нашите обаче 9 секунди преди края съдиите отсъдиха фаул, който румънците реализираха, за да стигнат до крайното 5:4.

Двата спаринга бяха генерална репетиция за двата отбора преди финалите на Дивизия "Б" в ЕВРОлигата, които ще се играят в началото на септември в Сардиния, Италия.

Съставът на България: Добромир Господинов, Станислав Иванов, Илиан Димов, Мартин Великов, Илиян Илиев, Живко Парашкевов, Мартин Недков, Костадин Меразчиев, Павел Адамов, Иван Мартинов, Филип Филипов, Цено Лозанов

Старши треньор: Симеон Христов, помощник-треньор: Георги Минков.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Комодор"-Варна влиза в битката за трофея

Селекцията на Николай Николов - Майката при 17-годишните влиза в битка за шампионския трофей във ватерпола. Дуелите за златото са идната събота и неделя, като варненци ще научат тепърва съперника си.  Те взеха виза за финалите, след като извоюваха две победи над "Славия" на 1/2-финалите.

публикувано на 09.07.24 в 07:54

"Левски" подписа с нигериец

„ПФК Левски“ подписа договор с полузащитника Клемент Икенна. Контрактът с нигерийския футболист е до лятото на 2027 година. Клемент Икенна е роден на 16 март 2003 година в Порт Харкурт (Нигерия). Кариерата му в Европа започва в академията на хърватския „НК Загорец“, а през лятото на 2022 г. преминава в друг местен клуб – „Дубрава“, с чийто екип..

публикувано на 09.07.24 в 07:53

"Черно море" завърши подготовката в Тетевен

Отборът на Черно море завърши основната част от лятната си подготовка. „Моряците“ се завърнаха във Варна след близо две седмици лагер в Тетевен, където изиграха две контроли. Варненци отстъпиха с 2:5 на Ботев Пловдив и направиха 0:0 с Левски. И двете проверки се играха в Правец. Отборът ще поднови занимания в понеделник, а в сряда момчетата на..

публикувано на 09.07.24 в 07:52

Максим Манолов взе сребро

Състезателят на ПСК „Черно море” Максим Манолов спечели сребърен медал в дисциплината 100 м бруст на европейското за юноши и девойки в Литва. Личен треньор на вицешампиона е Никола Петров. Успехът е много добър. Това означава, че има варненски плувец сред елита в тази възраст.

публикувано на 09.07.24 в 07:51
Балчик

Месец на ветроходството в Балчик

Българската федерация по ветроходство и морските клубове от Добричка област провеждат подготвителен ветроходен лагер за подрастващи. Над 60 деца се включват в първите уроци по ветроходство, ръководени от висококвалифицирани треньори. Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик и от днес до 12 юли провежда своите тренировки в..

публикувано на 08.07.24 в 17:27

Националните селекционери с оценка за българското представяне ( ВИДЕО)

Завърши Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки във Варна.   Със сигурност българските отбори можеха да направят доста по-добро представяне, но в крайна сметка девойките станаха 8-ми, а юношите 15-ти. Днес равносметка за участието и представянето правят двамата национални селекционери, на юношите Самет Муртазали и на..

публикувано на 08.07.24 в 12:00

Дараджански e новият изпълнителен директор на ПФК Спартак /Варна/

На официална пресконференция днес беше представен новият изпълнителен директор на Спартак Варна. Той се казва Давид Дараджански. Представи го клубният президент Павлин Николов, заедно със съпрезидента Асен Миланов. Спартак Варна ще изиграе тази събота последната си контрола. От 19:30 с Дунав- Русе, а преди това ще бъде представен отборът за новия..

публикувано на 08.07.24 в 11:50