Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За един месец свалих кофа мазнини

Една година програмата на гладолечение прилага семейство Попови от Силистра. Причините са сериозни заболявания  - съпругът Георги има високо кръвно, диабет втори тип, омазняване на черния дроб, натрупва и повече килограми, разказва неговата половинка Златка.

Двамата са инженери и обичат логическото мислене. Винаги са си мислели, че се хранят здравословно, но се оказва, че някъде грешат и имат нужда от промяна. Разбират го от лекциите на д-р Емилова, която с помощта на анализи и диаграми доказва ползата от здравословно хранене.

Идват в нейната клиника по настояване на Златка Попова. Тя се притеснила от влошенето здравословно състояние на своя съпруг. Първоначално идеята била да направят програмата само седмица, но остават цял месец и променят начина си на мислене. В резултат на това за една година без труд и усилия той се разделя с 25 кг, тя - с 20.

Най-тревожното беше, че мазнините проникват в клетките на черния дроб, който беше с трета степен омазняване. Най-радостното е, че след 20 дни програма на плодове и чай и 10 дни захранване, освен свалените 25 килограма, 10 кг от тях бяха мазнини.  Веднага си дадох сметка, че това е една кофа , за мен това беше успех“, гордо разказва Георги Попов.

Преди вземал медикаменти за високо кръвно, пулс, диабет. Сега кръвната захар е в граници, останалите показатели са подобрени, почти е оставил всички хапчета и кръвното налагяне е добре - 110/70.

СнимкаВсички показатели в кръвната картина и на Златка Попова са в норма, но „има върху още какво да работим и ще продължим“, продължава дамата. Тя споделя, че промените в тяхното здраве и отслабването се наблюдават от цялото семейство. Вече синът отива на работа с голяма салата, децата - с ябълки в училище.

Днес фамилия Попови са убедени, че храната е лекарство. Човек може да изкара всички отрови от тялото си и в него да остане жива клетка. Най-важното – да сменим начина на хранене. Ако това не се направи, човек няма как да се пребори с болестите. Хората да се ориентират бързо към здравословно хранене и по този начин да решат здравословните проблеми, както го направих аз“, завършва Георги Попов.

Клиниката на д-р Людмила Емилова започва работа във Варна, хотел „Азалия“ от началото на октомври.

Информация може да получите на телефон е 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25