Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Забравих за хиперинсулинизма, алергията и болките

Снимка: Радио Варна

"Чувствам се като космонавт", така определя своето здравословно състояние една млада жена от Пловдив.

Светла Русева е на 42 години. Програма на плодове, чай и мед и една година здравословно хранене - това е рецептата за промяната. Според нея в момента "е дъщеря на жената, която е била 12 месеца преди това".

За първи път дойдох в клиниката на д-р Людмила Емилова на 18 април миналата година. Както повечето хора тук, и аз дойдох леко отчаяна - с повече килограми, с инсулинова резистентност, с тежък хиперинсулинизъм, болки в мускулите, една почти неподвижна ръка и обриви по лицето и кожата. Дойдох, за да сваля излишните килограми, а не за да оздравея. Аз не вярвах, че програмата може да направи чудеса!

Споделихте, че през по-голямата част от живота си Вие сте била вегетарианец?

От 20-годишна съм вегетарианка, но аз съм пример за това как един вегетариански режим може да бъде абсолютно погрешен. Моята концепция за правилно хранене включваше "позволени" белтъци - яйца и  сирене със салата, но избягване на плодове.

След като дойдох в клиниката на д-р Емилова и нейният екип ми направи хранителен режим, аз направих 40 дни гладуване и хиперинсулинизмът изчезна, вече не помня болките в ръката, за обривите не си спомням и  днес изглеждам като дъщеря на жената, която бях преди 1 година.

Казахте, че сега спокойно може да пробягате 10 километра и да преплувате 2 километра - нещо, което преди не се е случвало!

Така е. Когато дойдох преди 1 година, освен болките в тялото и мускулите, аз нямах сили нито да се движа, нито да плувам. Когато изгубих килограмите и с енергията, която имам вече от спазването на хранителния режим, заедно с това дойде и желанието за движение. Първо започнах да ходя, след това да ходя бързо, след това започнах да ходя бързо по 5 километра, след това започнах да ходя бързо 200 метра и да бягам 100 метра, след това да ходя 100 метра и да бягам 200 метра... Днес бягам 10 километра, плувам 2 километра в един и същи ден. И всичко това, живеейки като почти пълен веган без животински храни, без преработена храна, само с цялостна растителна храна и много, много плодове.

В какво се състои днес Вашето меню?Снимка

Моят работен ден започва много рано и продължва до късно. Аз нямам възможност да обядвам. Сутрин правя голяма кана смути от плодове. Лененото и сусамовото семе са предварително смлени в кафемелачка. Това го разпределям в два буркана, които са с мен през целия ден на предната седалка на колата и когато усетя глад, го консумирам  до 17 часа. В 19 часа се прибирам и в къщи правим една огромна салата със сезонни зеленчуци. Много ядки, червено цвекло, огромни порции бобови - зелен боб, зрял боб, леща, грах,нахут. С огромни порции протеинов хляб, който ме научиха да правя тук. Позволявам си да консумирам огромни порции сушени плодове и пресни ядки. Живея като един нахранен, щастлив и задоволен човек! Това е нов живот, аз се усещам по нов начин и това се дължи на факта, че изпълнявам стриктно инструкциите на д-р Емилова и книгите, които ми препоръча, на д-р Фърман.

Вие сте направили няколко дълги програми на плодове и чай с мед?

Имах много сериозен хиперинсулинизъм - на втория час инсулинът ми беше в пъти повече от допустимото. Първата ми програма беше 40 дни със съгласието на д-р Емилова и условието, когато настъпи момента на захранването, да се върна. Аз никога не се върнах към стария си начин на живот, така че за тази една година нямам йо-йо ефект, който проваля повечето участници в програмата, когато се приберат в къщи и се върнат към стария си начин на живот.

За щастие, моят съпруг също споделя концепцията на програмата. Той дори не е идвал в центъра на д-р Емилова. Той беше изключително скептичен по времето на първото ми гладуване. Когато се върнах от захранването и видя удивителния резултат от 18 килограма общо, от които 15 килограма мазнини, той също реши да опита. За него д-р Емилова направи специална програма  - много щадяща и много лесна. Един ден на вода - понеделник, вторник - на плодове до обяд, след това - салата. От 9 юни до 15 септември съпругът ми свали 25 килограма. Сега тежи 79 килограма. След 4 месеца изглежда 20 години по-млад, плува по 4 километра, заедно бягаме по 10 километра.

Ние живеем един нов живот!Клиниката на д-р Емилова ще работи от 1 октомври в хотел "Азалия" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" край Варна.
Информация и записвания - на тел. 0888 951 288.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25