Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започва есенният "университет" на д-р Емилова

Човек може да съхрани и възстанови здравето си, когато е близо до природата. Доказва го практиката на д-р Людмила Емилова, която с програмата на плодолечение на Лидия Ковачева помага на пациенти от цял свят. Последните научни изследвания показват, че с правилно хранене и физическа активност може да се запази и нормалната работа на мозъка и да се избегнат болестите, характерни за третата възраст.

От началото на октомври клиниката на д-р Емилова започва работа отново във Варна. Този път екипът посреща пациенти в хотел "Аква Азур" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" .

Почти 10 години бяхме в хотел "Азалия". Сега ще бъдем малко по-нагоре по баира. Хотел "Аква Азур"  също е  с четири звезди и има прекрасна гледка към морето. Щастливи ще бъдат тези пациенти, които се оплакваха от бурното море през късна есен, зимата и ранна пролет. Там не се чува шума на вълните, но гледката е страхотна! 

Оставате в курортен комплекс "Св. Св. Константин и Елена".

Да, но се пътува по пътя за Златни пясъци.

СнимкаВие много държите на връзката с природата и екскурзиите в парка.

Разбира се! По-близо ще станат екскурзиите до Аладжа манастир. Ще се разхождаме в парка на курорта "Св.Св. Константин и Елена". Остава цялата ни програма, но ще бъдем на ново място!

Хотел "Аква Азур" разполага с много възможности за спа процедури, има басейн...

Така е. Всичко, което имаше в хотел "Азалия", го има и в хотел "Аква Азур". Ние сме същите, екипът е същия....

Вече преместихте техниката и сте готови да посрещнете пациенти?

Надявам се всичко да бъде както трябва. Започваме с нов ентусиазъм  ЕСЕННИЯТ УНИВЕРСИТЕТ НА Д-Р ЕМИЛОВА И СИЕ.

Голям университет е това, защото се оказва, че е важно не толкова да се направи самата програма, колкото да се промени начина на живот! Това е мнение на многобройните Ви пациенти!

Така е. Трябва да променим начина на мислене и да пренаредим приоритети. Дали е най-важно да бъдем от банкет на банкет или пак да се виждаме с приятели и да ни бъде весело, но яденето на животински храни да не е главният ни приоритет в живота.

Не казвам, че трябва да забравим за животинските храни, но те трябва да са редки и с изключително добро качество. Тогава няма да навредят на здравето ни.

Снимка

Есента е чудесно време, за да се насладим на огромната палитра от ценни и вкусни плодове и зеленчуци. Най-добре е да са сурови, но за зимата може да си изсушим каквото пожелаем. Когато плодът е изсушен е най-добре запазен след суровия. Съдържа всички полезни вещества, вкл. многобройните антиоксиданти, които ни предпазват от ракови болести.

Ролята на храната и това, което избираме да ядем, е от изключително важно значение за нашето здраве. Много е важно да наблягаме на физическото натоварване, защото то укрепва мускулатурата. Движи бързо сърцето, което разнася бързо кръвта навсякъде.

Много научни изследвания в последните години показват, че когато натоварваме 60-70 процента от нашите физически възможности и сърцето работи по-усилено, тогава мозъкът се снабдява с повече кислород и хранителни вещества. Бурно течащата в артериите на мозъка  кръв "изкарва" токсините и отпадъците от мозъчните клетки и даже много изследвания показват, че нормалният процес на постепенно свиване на мозъка с годините се връща обратно. Мозъкът отново е в нормални размери и не се отива към старческо слабоумие и Алцхаймер, а се връщаме към състоянието на мозъка си от млади години! Това може да се постигне само с три-четири пъти в седмицата физическо натоварване,натоварване на сърцето и подобряване кръвоснабдяването на всички мозъчни клетки, неврони и връзките между тях и това е доказано от научни изследвания.

Доказва го и Вашият живот! Само преди месец Вие навършихте една възраст, която  не личи от Вашата свръхактивност.

Аз не крия годините си, станах вече на 75 години и се радвам, че доживях да видя внуци. Дай, Боже, да поживея още малко, за да видя и техните деца! Разбира се, и да се радвам на всички пациенти, които намират огромно удоволствие да посещават центъра, да правят програмите и най-вече - да се отървават от болестите, които са ги нападнали с годините! 

От 1 октомври клиниката на д-р Людмила Емилова  ще работи в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация и може да получите на тел. 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25