Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нели Рангелова: Моят живот е музиката, моят живот е сцената

| обновено на 07.10.18 в 15:46
Нели Рангелова
Снимка: Личен архив

Юбилеен концерт в Зала 1 на НДК подготвя поп певицата Нели Рангелова. "40 години на сцена споделени с приятели" е надсловът на музикалното събитие, което ще се състои на 7 октомври. 

"Всичко е много динамично, нещата стават страхотни, убийствени, много съм щастлива!(...) Какво по-хубаво за един изпълнител да си чуе песните изсвирени и направени прекрасно.", разказа певицата в предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, минути след поредната голяма репетиция за концерта.

Заедно с Нели Рангелова на сцената ще излязат и много други музиканти, популярни имена от българската поп музика, сред които  Георги Христов, Васил Найденов, Владимир Ампов- Графа, Мария Илиева. Всички аранжименти на песните са написани от Красимир Гюлмезов, с когото Нели работи от дълги години: "Краси и Сашо Петров най-много песни са ми написали, но те ме познават и знаят какво би ме вълнувало и какво най-добре бих изпяла, така, че да звучи достоверно и истинско. Много е важно, когато човек пише конкретно песен за самия артист, а не вади от чекмеджето нещо, което е написал някога и просто ти го дава. Иначе не се получават нещата.", разказа певицата.

Нели Рангелова40 години на сцена никак не са малко. Кое ви помогна да извървите пътя до тук? Имало ли е момент, в който сте били на ръба да се откажете?

Никога не съм се отказвала и никога не съм искала да се откажа. Друг е въпросът, че съм имала и много върхови моменти, и по-спокойни, слава богу никога не съм падала на дъното. Моят живот е музиката, моят живот е сцената. Аз обожавам това, което правя. В това отношение мога да ви кажа, че четиридесет години, както са много, така може и да не са достатъчни.  (смее се)

Какво се промени и какво се запази за вас през годините на сцената?

Нещото, което никога не се е променяло това е отношението ми към сцената. С годините станах все по-взискателна към външния си вид. От друга страна добих и друго светоусещане на музицирането, на начина ми на пеене... Но това се случва при всички изпълнители, не е само при мен. Защото ние се учим докрай. Ако някой каже, че се научил и вече е завършен артист аз не бих му повярвала, защото човек винаги има какво да научи, когато става въпрос за музика. 

 Има ли нещо,  за което  мечтаете, което все още  не ви се е случило в музиката?

Много неща не са ми се случили още. Например да отида в голямо звукозаписно студио в чужбина и да чуя как биха смесили моя глас. Но това не е недостижимо. Има още много колеги, с които бих пяла и бих направила интересни дуети и експерименти.

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Милко Божков на откриването на изложбата в галерия

Картини чрез поезия в рамките на Милко Божков

Милко Божков е роден 1953 г. в с. Ресен, В. Търновско . През 1972 г. – завършва Художествената гимназия в София, а през 1978 г. – "Живопис" в НХА. Автор на над 80 самостоятелни изложби в България, Полша, Чехия, Русия, Австрия, Швейцария, Люкембург, Швеция, Холандия, Франция, Германия. Над 100 участия в групови изложби и биеналета на живописта и..

публикувано на 05.04.20 в 10:38

Бюджетът на Община Варна е под натиск заради кризата

Бюджетът на Варна е под силен натиск заради кризата с COVID-19, Общината финансира много мерки, свързани с дезинфекцията на обекти в града, на етажната собственост, произвеждат се на място дезинфектанти, маски, кислородна вода, вече са раздадени над 50 000 безплатни маски в  градския транспорт и пред големите магазини. Това заяви за Радио..

публикувано на 04.04.20 в 13:48

"КултураВирус" заразява със свеж дъх душите на хората

Извънредното положение създава възможности за креативни идеи у хората. Такъв е случаят и с актьора Георги Кацарски, който заедно със своите приятели Катерина Габерова и Елина Дашина създават идеята за културно пространство с името „КултураВирус“ в социалната мрежа Facebook. Катерина е моралната подкрепа, а Елина е „дясната ръка“ на актьора в това..

обновено на 04.04.20 в 11:15

Как се правят филми с гарантиран успех

Предприемач не само не уволнява работници, но се опитва да им вдъхва кураж по време на кризата. Това е основният сюжет в новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов със заглавие „Животът като епидемия” . Само за няколко дни филмът има близо 100 хиляди гледания в социалните мрежи и каналите за видео споделяне. За много голям кръг хора,..

обновено на 03.04.20 в 10:59

Имунитет и самочувствие - възможни и с хипноза

В тези дни на доброволна изолация у дома, се засилва чувството за изпитание пред физическата и психическата ни кондиция. Подходящ хранителен режим, любими занимания, дори ремонти осмислят дните на изолация и работа от домашния офис. Още една възможност да направим нещо добро за себе си създаде варненката Ирина Ставрева. Безплатен хипнотичен..

обновено на 02.04.20 в 14:40

Журналистиката = истина, истина и само истина

Снежана Тодорова е председател на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти.         За Радио Варна тя коментира особеностите в работата на журналистите в условията на извънредно положение и рисковете и различните източници за появата на манипулативни и фалшиви новини и сигнали в медиите и социалните мрежи. Чуйте цялото на..

публикувано на 01.04.20 в 15:05

Уред пречиства въздуха от коронавирус - произвеждат го във Варна

Системата за пречистване на въздуха в закрити и открити помещения е съставена от генератор, който работи със студена плазма и се захранва с електричество. При непрекъснат режим на работа тя може да предпазва от разпространение на коронавирус, твърди инж.Красен Димитров, директор на варненска компания за иновации. Това е една технология..

обновено на 01.04.20 в 11:01