Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експо, иновации и бизнес в „Innowave Summit 2018”

| обновено на 19.10.18 в 08:46

Над 60 топ лектори от най-големите IT компании в света, ще бъдат част от втората високотехнологична конференция за дигитализация на бизнеса и обществения сектор „Innowave Summit 2018”. Събитието е днес и утре в Двореца на културата и спорта във Варна. Очакват се над 2 000 участници от над 23 страни.

Очакваме над 60 световно признати маркетолози и мениджъри във водещи международни компании, бизнес ангели и представители на инвестиционни фондове от три континента, сред които Apple, Google, Facebook, Alibaba, Salesforce, Amazon, Ebay, SAP, Yandex, Dell, Twitter, LinkedIn, Oracle, Vimeo, Booking, Space X и много други, които ще разкажат какви са тенденциите и какво се очаква да се случи в сектора, обяви Димитър Василев, представител на Български Бизнес форуми, по време на пресконференция в община Варна. 

Изложението ще бъде разделено на три части - експо, иновации и бизнес. Ще бъдат представени иновации в сферата на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната реалност, изкуствения интелект, нано технологиите, финансовите технологии, дигиталното здравеопазване, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и др. По време на пилотното издание през 2017 г. във форума участие са взели над 800 души. Тази година регистрираните към момента са над 1500 от 23 държави по цял свят, обясниха организаторите.

„Чрез конференцията показваме, че Варна има място на дигиталната карта и помагаме на бизнеса да получи ноу-хау от големите в тази посока. Начинът, по който активно си партнираме, показва, че когато бизнесът и неправителственият сектор, местната, европейската и държавната власт работят заедно – добрите резултати не закъсняват", каза Николай Петканов от Български Бизнес Форуми.

"Варна заслужава да бъде домакин на конференция от такъв ранг, защото имаме отлична основа, която може да бъде надграждана, каза кметът Иван Портних. Той припомни, че в града има 9 средни училища, с паралелки в областта на информационните и комуникационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. "Секторът е перспективен и е важно да привлича млади хора, които искат да се развиват тук. Последен пример за това са данни от бизнеса, според които само през тази година са били открити над 600 нови работни места в сферата на аутсорсинга. Кметът благодари за подкрепата на еврокомисар Мария Габриел и лично ще присъства на събитията. 

По време на срещата позиция споделиха и представители на варненски компании.  „Амбицирани сме да покажем, че сме по-добри и от софийските, и от пловдивските, и от бургаските, не на последно място и от чуждестранните фирми. В плановете на нашата компания, например, е откриване на още поне около 100 или 200 работни места, а към момента осигуряваме 500 във Варна“, обясни Бойко Проданов от Fantastic Services Bulgaria. По време на срещата бе представено и ново смарт приложение Varna City Card.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доброволци в Добрич помогнаха на стотици в навечерието на Великден

Над 100 семейства и крайно нуждаещи се хора получиха хранителни пакети за посрещането на великденските празници в кампанията „Споделен хляб“ в Добрич. Инициативата се организира от фондация „Милостиво сърце“ и Клуба по народни танци „Жътвари“ осма година. В акцията по милосърдие участват и десетки дарители и доброволци. С всяка следваща..

публикувано на 05.05.24 в 13:34

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 05.05.24 в 13:15

Празнично богослужение за Второ Възкресение в Катедралата във Варна

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужва Второ Възкресение с прочитане на библейските текстове на 12 езика. На тази празнична литургия по традиция се четат текстове от Евангелието на различни езици, посветени на Възкресението на Божия син - Исус Христос. Така се напомня, че благата вест за Христовото Възкресение е била..

публикувано на 05.05.24 в 12:32

Проф. Кожухаров: Забраната на рекламата на хазарт е стъпка в правилната посока

В последния работен ден на 49-то Народно събрание депутатите приеха единодушно предложението на ГЕРБ и ДПС за пълна забрана в медиите на рекламата на хазарт. Тя влиза в сила три дни след обнародването на текстовете в Държавен вестник. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. Според психиатъра проф. Христо Кожухаров, забраната е стъпка в..

публикувано на 05.05.24 в 10:53

"Български възход" регистрираха листата си за изборите

Партия "Български възход" регистрира листата си с кандидати за народни представители от Варна. Водач е областния координатор на структурата, експертът по пътна безопасност, Диан Драганов. Втори е Георги Андреев, който беше депутат в 42-то и 44-то Народно събрание. Андреев е и бивш кмет на село Ветрино. От политическата формация на бившия служебен премиер..

публикувано на 05.05.24 в 10:09

Слънчево време на Възкресение Христово

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-североизток, следобед по крайбрежието ще се обърне от югоизток, вечерта, вече и във вътрешността, ще се ориентира от юг. Преобладаващи максимални температури между 17° и 22°, за Варна около 19°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 14°-16°. Изгрев на Слънцето за..

публикувано на 05.05.24 в 07:23

Стотици варненци посрещнаха Възкресение Христово в катедралния храм "Свето Успение Богородично"

По традиция стотици варненци се събраха да посрещнат най-голямото събитие в човешката история в катедралния храм "Свето Успение Богородично". 40 минути преди Възкресение Христово започна пасхалната полунощница отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещеници от епархията. В първите минути на новия ден..

публикувано на 05.05.24 в 07:13