Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Спомени за рециклиране“ с Айча Заралиева

БНР Новини
Снимка: Кольо Колев

СнимкаИскало ли ви се е не просто да се отърсите от лошите спомени, а направо да ги заличите? Да ги премахнете като лейкопласт, който никога не е покривал открита и болезнена рана? За съжаление, това е невъзможно. Няма как да премахнем нещо, което е част от същността на човека и неговата емоционална памет. Това, което можете да направите с лошите спомени, обаче е да ги рециклирате в полезни уроци.
Това ни съветва Айча Заралиева – млада поетеса, дипломиран медик. Новият ѝ поетичен експеримент „Спомени за рециклиране“ побира в себе си минали любови и спомени за изгубеното родно място. Книгата действа като физиотерапия за сърцето, като една рехабилитация на чувствата.
Както казва Ива Спиридонова – един от редакторите на стихосбирката, когато душата е на изкуствено дишане, единственото лечение за нея е поезията. Така че, ако имате нужда да преработите някои от спомените си, да ги преоткриете като полезни, или пък просто се нуждаете от доза поетично лечение, чуйте разговора ни с Айча Заралиева и нейните „Спомени за рециклиране“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!