Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гладолечението облекчава и болките при подагра

Снимка: Радио Варна

Само за 6 месеца здравословен начин на живот стойностите на пикочната киселина почти влизат в норма при Росен Генов. Той е българин, който от близо 40 години живее в Берлин. Преди половин години всеки ден взимал по 6 хапчета. Имал високо кръвно, страдал от сърце, подагра, безсъние, нерви... Спял по няколко часа. Лекарите в Германия казвали, че приемането на медикаменти ще бъде през целия му живот.  Това обаче не му харесало и той потърсил в интернет алтернативни форми за лечение, тъй като лекарствата имали странично влияние. Бил чувал за д-р Емилова. Запознал се с всичко възможно по темата преди да дойде в нейната клиника през април. Тогава направил дълга програма на плодове, чай и мед - 20 дни. Направил всички възможни оздравителни процедури в клиниката. Слушал внимателно лекциите и прочел книгите, които препоръчва д-р Емилова.

Росен Ганев не ядял месо 2 години преди това, но сега станал пълен вегетарианец. Обещава напълно да изключи животинските храни. Консумирал много сирене и кисело мляко и си мислел, че се храни здравословно. Научава от интервю на д-р Емилова,  че 80 процента от мъжете, които имат рак на простата, консумират много сирене. Затова го спира още преди да дойде отново в клиниката. През лятото стриктно спазвал здравословния режим, който тя препоръчва : закуска с плод в 10 часа, на обяд голяма салата с бобови и варива на пара с много подправки.

Сега всички резултати са перфектни. За малкото отклонение в пикочната киселина д-р Емилова обяснила, че причината е консумацията на животински продукти, които той сега ще спре окончателно. Мотивиран е да продължи да спазва здравословния начин на живот и да прави 2 пъти в годината дълги програми на изчиствене на организма от токсини. Научил е какво да прави и може да го прилага и в Берлин. Остава на плодове веднъж седмично и запазва идеалните за  неговия ръст килограми, което никога преди това не се е случвало. Когато човек се храни с вегетариански режим, няма проблем с теглото, продължава Росен Генов.

Споделя с приятели и роднини за резултатите от гладолечението, но е разбрал, че както казва самата лечителка, "Насила  на никой не може да направиш добро!".  "Ако нямаше тези болести, аз сигурно никога нямаше да си променя живота. Благодаря на д-р Емилова и екипът за промяната! Винаги ще разказвам за това където и да се намирам в България и по света!", категоричен е Росен Генов.Клиниката на д-р Людмила Емилова  е в хотел Аква Азур в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Холорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25