Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ямболският театър гостува в София с най-новия си спектакъл „Не е вярно, но аз вярвам“

БНР Новини
Снимка: satirata.bg

Италианската комедия „Не е вярно, но аз вярвам“ ще гостува на софийска сцена броени дни след премиерата в Ямбол. Постановката е на Владлен Александров по пиесата на италианския драматург Пепино де Филипо, който досега не е поставян в България.
„Въпреки че е написал повече от четиридесет комедии, той все още е познат у нас само като прекрасен актьор от италианското кино и театър. Талантливата фамилия де Филипо е продължена и от неговия син – актьора Луиджи де Филипо, основател на театър „Parioli“, чийто директор е съпругата му Лаура Тибалди де Филипо“, разказа мениджърът на Ямболския драматичен театър Дияна Стоянова.
Г-жа де Филипо е ексклузивен представител на творчеството на Пепино де Филипо и ще пристигне в София специално за да гледа постановката на ямболската трупа. На представлението в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ в понеделник, 29 октомври, се очаква да присъстват също представители на Посолството на Италия в България, на българското Министерство на културата и директорът на Италианския културен институт.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!