Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха семейство Баневи във Франция

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са арестувани във Франция. Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Следователи от Специализирана прокуратура провеждат разследване, свързано с дейността на приватизирания завод „Полимери“ АД. Претърсване, изземване, обиск на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство са част от действията, които продължават и в този момент в столицата. Става въпрос за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.От Областната дирекция на МВР във Варна потвърдиха, че в завода има подобни действия, с участието и на техни служители, но отказаха подробности по случая.Припомням, че дружеството „Полимери“ АД беше приватизирано от Николай Банев и бе обявено в несъстоятелност.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Образователният министър открива конференция за предучилищното и началното образование край Варна

Националната конференция "Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование" ще се проведе  на 4 и 5 юни в курортния комплекс "Златни пясъци".  Очаква се над 200 души - директори на детски градини, на начални, основни и средни училища, експерти в областта на образованието, да се включат в  събитието, което ще бъде открито от проф...

публикувано на 03.06.24 в 16:45

До края на юни можем да сменим личния си лекар

Всяка календарна година в периода от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември здравноосигурените лица могат да променят избора си на общопрактикуващ лекар, припомнят от Националната здравноосигурителна каса.  Формуляра за избор на общопрактикуващ лекар може да бъде изтеглен от сайта на НЗОК –  рубрика „За граждани“.  Желаещите да сменят личния си..

публикувано на 03.06.24 в 15:57

Във Варна въвеждат нов график за извозване на едрогабаритните отпадъци

Във Варна се въвежда нов график, по който гражданите да могат да изхвърлят едрогабаритни отпадъци (ЕГО). Това са електроуреди, мебели и друга покъщнина, които не се изхвърлят в контейнерите за битова смет, а се поставят до тях, за да се извозят от сметопочистващата фирма. Графикът включва конкретни дни и часове за всеки район. Ако вещите биват..

публикувано на 03.06.24 в 15:15

Откриха официално чешмата с минерална вода до бившия Дом "Младост" (СНИМКИ)

Иконом Димитър Стоев освети емблематичната чешма с минерална вода в близост до разрушения вече дом "Младост" във Варна, изцяло възстановена от Общината.  От Регионалната здравна инспекция ще направят изследвания на водата и до няколко дни тя ще може да се ползва отново от всички желаещи. Дотогава тя все още не е годна за пиене.  На..

публикувано на 03.06.24 в 14:50

В 28 секции ще могат да гласуват българите в Гърция

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции, съобщава БНР.  В Атина, където живеят най-много наши сънародници, ще отворят пет секции. Те са на удобни и лесно достъпни с транспорт места.  На Халкидики ще има 3 възможности за гласуване, което ще улесни както туристите, така и десетките българи, които работят в туристическия сектор...

публикувано на 03.06.24 в 14:04
Снимката е илюстративна

Облекчават процедурата за ПУП за улична регулация в местностите край Варна

Плановете за улична регулация, основно в местностите, ще се изработват тепърва. Това обаче трябва да стане със съгласието на хората в тези местности. Ето защо Община Варна предвижда  срещи, първата от които ще бъде с живеещи в местността Телевизионна кула.  "Основната идея е О бщината да плати подробните устройствени планове за регулация, с които..

публикувано на 03.06.24 в 14:00

От 1 юли ваучерите за храна само по електронен път

От 1 юли работещите ще получават ваучерите си за храна само по електронен път. По-малко от месец остава до изтичането на преходния период, в който ваучерите се ползват и на хартия, и в електронен вариант, припомня БНР.  Главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат..

публикувано на 03.06.24 в 12:04