Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЛЮБИМИТЕ ПЕСНИ - броени дни до срещата с едни от най-обичаните български изпълнители

НА ЕДНА СЦЕНА ВЪВ ВАРНА ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ЧАСТ ОТ НАЙ-ОБИЧАНИТЕ БЪЛГАРСКИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Остават броени дни до уникалният концерт-спектакъл „Любимите песни”, който ще събере на една сцена във Варна част от най-добрите български изпълнители. Това се случва за  първи път от много години насам, а интересът към събитието показва, че интересът към българската популярна песен не само не стихва, а дори напротив – става все по-голям.
Концерт-спектакълът е на 30 ноември 2018 и в програмата му са включени любими български естрадни и популярни песни. На сцената в ДКС Варна ще се качат Тоника СВ с Ваня Костовагрупа ТРИК с емблематичния Етиен Леви, „момчето, което говори с морето” Панайот ПанайотовНели Рангелова, която преди дни отбеляза 40 години на сцената, Веселин МариновСилвия КацароваТрамвай №5Кристина Димитрова и Орлин Горанов и Маргарита Хранова.

Водещ на над 3-часовата програма ще бъде друг любимец на публиката – Георги Мамалев, който също ще изпее няколко от любимите хитове на НЛО, а над  60 танцьори от танцова школа „Електра” ще се погрижат концертът да се превърне в истински спектакъл.

„Такива мащабни концерти вече почти няма или са рядкост. А в такъв концерт  като „Любимите песни”, който предстои във Варна на 30 ноември 2018, не си спомням от кога не съм имал късмета да участвам.” – казва Веселин Маринов.
Всички останали изпълнители също споделят вълнението от срещата си с варненската публика, която определят като „интелигентна, топла и възторжена”, „взискателна и сърдечна” и „прекрасна”.

Така че не бива да пропускате концерт-спектакълът „Любимите песни”, от чиято сцена ще прозвучи музиката на няколко поколения артисти, оставили трайна следа в българската поп култура. Очакваме ви, за да си припомни заедно колко е важна хармонията между качествена музика, текст и аранжимент и за да изживеем незабравима среща с най-обичаните български 
изпълнители!

Билетите вече са на привършване,  като прогнозите на организаторите са, че ще бъдат изчерпани преди датата на концерта. Все още може да вземете своите от касите на EasyPay, онлайн на EpayGO или на касата на Двореца на културата и спорта във Варна.
След концерта, забавата ще продължи в клуб „Vintage”. BALKANTON  парти с DJ SKILL ще забавлява до малките часове на първи декември феновете на вечните хитове и ретро музиката. Част от изпълнителите в концерта също са потвърдили присъствието си.

Линк към фейсбук страницата на концерта: Facebook page

Вратите на залата ще бъдат отворени от 17.00 часа


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба живопис на Георги Андонов за първи път във Варна

30 самостоятелни изложби има в творческия си път кюстендилският художник Георги Андонов.  Днес е във Варна, където прави за пръв път представяне на творби-живопис. Ярки цветове, многопластовост и красота видя в галерията на Тереза Зиковска репортерът ни Ваня Славова.  Тя разговаря и с художника Георги Андонов, нека помиришем ефирно и..

публикувано на 10.07.24 в 16:02

Петра Димитрова с изложба живопис във Варна

Летният сезон в Галерия A&G Art Meeting, Варна,  продължава със самостоятелна изложба живопис на една млада художничка – Петра Димитрова. Откриването е на 10 юли от 18 часа. Все още в началото на творческия си път, Петра вече е разпознаваем автор, който изгражда собствен, провокативен стил на изразяване. Познаваме от предишни нейни..

публикувано на 10.07.24 в 14:10
Симеон Димов и Хенри Ескелинен

Симеон и Хенри - новите лица на Варненския театър

Две нови лица ще виждат любителите на театралното изкуство във Варна. Част от трупата на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" от това лято са Симеон Димов и Хенри Ескелинен. Във визитката на 26-годишния Симеон е записано, че е роден в Бургас, където през 2016 завършва Националното училище за музикално и сценично изкуство "проф. Панчо Владигеров" със..

публикувано на 10.07.24 в 12:52

Подаръци на Тодор Живков са изложени в РИМ-Варна

Единствена по рода си колекция може да разгледат варненци и гости на града в Регионалния исторически музей. Тя включва подаръци на българската държава и на държавния глава Тодор Живков от гости и делегации на правителствено ниво от цял свят. Периодът е 60-те и 70-те години, както и подготовката и честването на 1300-годишнината на българската..

публикувано на 09.07.24 в 10:34

Спечелиха дело срещу Община Варна за отказан достъп до обществена информация

Продуцентът Доно Цветков, носител на 3 награди „Варна”,спечели дело срещу Община Варна. Това пише в окончателно съдебно решение, според което той има право на информацията кой, как и по какви критерии е финансирал културни проекти от 2017 до 2021 година от варненския Фонд „Култура. След като от Община Варна не отговориха по същество на тези въпроси,..

публикувано на 08.07.24 в 11:50

Гостуваща изложба в РИМ-Варна: "Подаръкът - акт на дипломация и междудържавни отношения"

Исторически музей – Правец представя единствена по рода си колекция, включваща подаръци на българската държава и на държавния глава Тодор Живков от гости и делегации на правителствено ниво от цял свят. Периодът обхваща 60-те и 70-те години, както и подготовката и честването на 1300 годишнината на българската държава през 80-те години на ХХ..

публикувано на 07.07.24 в 11:24

Фестивалът „Киното – моя любов, моя песен“ за 13-ти път във Варна

Варна отново е домакин на фестивала за младежко изкуство „Арлекин“, от 3 до 8 юли. Част от него е 13-то издание на конкурса за пеещи деца и младежи „Киното – моя любов, моя песен“, от 5 до 7 юли. Над 40 деца от различни населени места в страната се представиха с популярни филмови песни Арт салона на Радио Варна. Тази година журито е в състав:..

публикувано на 06.07.24 в 16:36