Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документалният спектакъл „Апарт“ с премиера в театър „Азарян“

БНР Новини
6
Снимка: Театър „Азарян“

„Апарт“ е първа постановка на Илко Ганев, в екип с актьорите Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов, подборът на текстовете е направила актрисата Людмила Сланева.
Заглавието „Апарт” идва от термин в театъра, който означава думи на персонажа, произнесени директно към публиката, а представлението е вдъхновено от сборника „Артисти със сребро в косите“ и е изградено от документални разкази и интервюта на едни от най-значимите български творци. Така шестимата съвсем млади актьори представят на сцената, със средствата на модерните технологии, мислите и чувствата на бележити режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Апостол Карамитев и други.
Визуалната среда и видеомапингът са дело на Владислав Илиев, а в подготовката на видеоинсталацията участват Павел Павлов, Александър Ковачев, Александра Апостолова и фотографът Светослав Караджов.

Премиерата на „Апарт” е на 29 ноември в театър „Азарян“, като част от програмата на Международния театрален фестивал NEDRAma International.

Прeдставлението е осъществено с подкрепата на Столичната програма „Култура” и Министерството на културата.

Снимки в галерията: театър „Азарян“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия