Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Децата от „Питър Пан” с вълнуващи коледни представления

7
Снимка: Росен Донев

Много радостни емоции сътвориха малките варненски театрали в навечерието на Рождество Христово със своите спектакли. За някои това беше първа поява на сцена.

Най-малките артисти от Детската театрална академия „Питър Пан“ с художествени ръководители актрисите Мария Томова и Елица Данаилова показаха „Коледни вълшебства“. Спектакълът е със специалното участие на актьора Борис Коев. В деня преди Коледа във Вълшебната гора настава пълна суматоха. Всички приказни герои са излезли от приказките си. Дали вълшебниците ще успеят да оправят бъркотията, преди Дядо Коледа да пристигне?

Его какво разказаха преди премиерата актрисата Мария Томова и децата:

Малкият кристален елф седеше зад прозореца и тихо наблюдаваше какво ще стане. Промъкваше се безшумно – знаеше, че никой не го забелязва... Разбра, че трябва да помогне и скочи в последното писмо! Какво се случи после? Ще научите от коледния спектакъл „Отвори ли писмото?“ на групата от ДТА „Питър Пан“ с художествен ръководител актрисата Гергана Господинова. За техническата реализация на това представление помогна актьорът Иван Шумаров.

Премиера имаше и най-новата формация - "Мюзикъл" в Детската театрална академия "Питър Пан". „Коледна елха" - първа сценична изява, огромно вълнение и радост за децата, за техните родители и за художествените ръководители Иван Кръстев - музикален педагог и композитор и актрисата Елица Данаилова. Безценна е и помощта на актрисата Мария Томова. Уникалността на спектакъла е в таланта на децата и в оригиналната музика на песните, композирани от Иван Кръстев и текст, написан специално за тях от Вера Стойкова - актриса и директор на Кукления театър във Варна.

Иван Кръстев, Елица Данаилова, децата:

Изпяха ни и песен:

„За Коледа всички говорят...“ – това е заглавието на спектакъла, с който ни зарадваха двете групи от ДТА „Питър Пан“, които ръководят актьорите Веселина Калчева и Красимир Добрев. С тяхната помощ и с много творческо въображение малките артисти сами създадоха монолози на най-причудливи герои – на борчето и снежния човек, на уличната лампа и коледния звънец, на паркета и коледното чорапче, дори на чукчето на малкото джудже... Всички те и още детски пародии на различни неща, които обичат големите – зумба и йога, хороскопи и готварски рецепти, реклами и новини - в импровизирано телевизионно студио.

„Големите надежди на малкия екран“ е спектакълът, който подготвиха за Коледа децата от ДТА „Питър Пан“ с художествени ръководители актьорите Евгения Василева и Боян Стоянов. Чувството за хумор и неповторимата детска искреност са ключът към театралната игра, в която малките големи таланти уверено прескачат между сцената и телевизионния екран. В навечерието на Коледа екипът на „КартОн ТВ“ търси "добрата новина". Изгубена сред програмата от филми, репортажи и реклами, тя е там и чака да бъде открита, за да осмисли празника на всички.

Боби, Жени и децата:


https://www.facebook.com/PiterPanVarna/

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първо представяне пред читателите на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало" в Белия град

На 12 септември е официалното представяне на книгата „Крайморска Добруджа. Балчик, Каварна, Шабла. Недоразказаното минало” на проф. Ангел Ангелов. Тя е фокусирана върху пресечната точка на събитийната история с историята на ежедневието.   В нея са представени някои от природните катаклизми, повлияли съществено върху живота,  приказната..

публикувано на 11.09.24 в 16:22

Разнообразната програма на фестивала на изкуствата "Виа понтика" - Балчик продължава при вход свободен за всички събития

Изложба калиграфия "Красиви думи" е подредена в Художествена галерия - Балчик. Тя е дело на студентите Александра Вутова, Ангела Айтоска, Димитър Иванов и Илия Иванов от катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия - София и Валерия Лень и Даниела Христова от специалност "Графичен дизайн и визуални комуникации" във..

публикувано на 11.09.24 в 15:06

Време-пространствените полета на Огняна Серафимова

„Време-пространствени полета“ - изложба от инсталации на Огняна Серафимова е подредена във вътрешния двор на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна.  Изложбата е съпътстващо събитие на художествения форум „Изкуството като противодействие“ .  Откриването е на 10 септември от 18:00 на ул. “Л. Каравелов” 1...

публикувано на 10.09.24 в 15:27

Музикален полет над Дунава

Международен симпозиум посветен на „Музиката на Дунавските държави“ се провежда във Варна, като част от международния музикален фестивал „Варненско лято“. Във форума се проследяват традициите и съвременните тенденции в класическата музика на Дунавските страни и взаимните влияния между тях.  Творчеството на Бела Барток и неговия интерес и..

публикувано на 09.09.24 в 15:27

Приключи 40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол

40-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония" в Созопол приключи с концерт на "Фондацията“ и Оркестъра на опера Пловдив. В програмата бяха включени над 70 събития - изложби, кино прожекции, театрални постановки, музикални концерти, премиери на книги...

публикувано на 08.09.24 в 10:54

Смъртта на майката на Никол Кидман помрачи триумфа на актрисата във Венеция

Никол Кидман спечели наградата за най-добра актриса на филмовия фестивал във..

публикувано на 08.09.24 в 10:06

Филм на Педро Алмодовар е победител на кинофестивала във Венеция

Завърши 81-ият кинофестивал във Венеция. Спечели го испанския режисьор Педро Алмодовар с филма "Съседната стая“. От 21 филма в конкурсната програма, 5 от които италиански, с наградата "Златен лъв“ за най-добър филм според очакванията бе отличен "Съседната стая“ на испанския режисьор Педро Алмодовар. Голямата награда  “Сребърен лъв“..

публикувано на 08.09.24 в 09:57