Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срокът за визи на сезонни работници вече ще е два пъти по-кратък

Срокът за решение за издаване на визи на сезонни работници става 15 календарни дни.
Снимка: БГНЕС

Правителството намалява максималния срок за вземане на решение за издаване на визи за сезонни работници от 35 работни дни на 15 календарни дни.

Одобреният днес проект на Постановление за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за издаване на визи и определяне на визовия режим се отнася за издаване на виза за дългосрочно пребиваване на граждани на трети страни, с цел пребиваване на територията на Република България като сезонни работници, съобщи правителствената пресслужба.

Промяната ще спомогне за по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за целите на сезонна заетост, се отбелязва в съобщението.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Определиха заплатите на членовете на РИК и СИК за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия определи месечните възнаграждения на членовете на Районните избирателни комисии и Секционните избирателни комисии в страната, както и на специалистите към РИК за изборите на 27 октомври. На вота за народни представители председател на РИК ще взема 2 300 лева заплата, а заместникът му - 2 100 лева. Секретарят ще бъде с..

публикувано на 29.08.24 в 20:07

Евтим Милошев обсъди с туристически организации промените в бъдещия Гаранционен фонд

До 2 септември всички туристически организации трябва да дадат своите предложения за промени в текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма за създаване на Гаранционен фонд.  Гаранционният фонд в туризма раздели бранша и министерството Всички организации са потвърдили готовността си да продължат работата на работната..

публикувано на 29.08.24 в 19:04

Разкриха продажба на т. нар. "енергиен прах" във Варна

В обекти във Варна и още осем области в страната е разкрита продажбата на енергиен прах. Това сочат резултатите от проверката на над 150 обекта у нас, след разпореждането на здравния министър д-р Ваня Кондева.  Регионалните здравни инспекции със спешни проверки на обектите, където се продава т. нар. "енергиен сниф" Посочените продукти са..

публикувано на 29.08.24 в 18:20

ОбС-Варна гласува задвижването на приоритетни проекти в общината

Общинските съветници одобриха отпускане на сума за част от проектите за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти на Варна, които могат да бъдат финансирани от държавния бюджет . От исканите 111 090 лв. за доклади, местните депутати гласуваха 8 650 лева.  Те одобриха с 42 гласа "за" допълнението на..

публикувано на 29.08.24 в 16:30

Банка предупреждава за фишинг измами от нейно име

Банка "Алианц" предупреждава за повишен риск, свързан с фишинг измами от името ѝ.  " Бъдете бдителни при получаване на съобщения по електронна поща или телефон от името на банката, изискващи „актуализация“ на профил, „верифициране“ на акаунт или „активиране“ на услуги чрез проследяване на линк или въвеждане на имейл адрес, име и парола", допълват от..

публикувано на 29.08.24 в 16:29

Ремонт променя временно маршрута по линия 409

Автобусите на „Градски транспорт“ във Варна по линия 409 след 9 часа в петък, 30 август, няма да обслужват  спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“, ВСУ, „Ален мак“ - двупосочно.  Автобусите след спирка „Странджа“ ще обслужват спирки „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“ и спирките по маршрута до сп. „Ривиера“. Маршрутните..

публикувано на 29.08.24 в 15:22

Премахват половината бараки от улица "Д-р Пискюлиев" заради ремонт

50 % от бараките на улица "Д-р Пискюлиев" във Варна ще бъдат премахнати заради предстоящия голям ремонт на улицата в района на Кооперативния пазар във Варна. Тъй като половината от бараките не са заети от търговци, наемателите ще бъдат преместени в празните търговски площи. По този начин няма да има наематели, които да изгубят поминъка си и ще имат..

публикувано на 29.08.24 в 14:55