Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Прага са авторитети акапелните маниаци Skety!

| обновено на 20.01.19 в 16:17
Skety
Снимка: Личен архив

В поредното издание на рубриката "Акапела с Крис и Кос" говорим за чешката група SKETY, създадена от шестима млади професионални джаз певци и инструменталисти, които изцяло са се посветили на музиката. Всеки член на вокалната банда развива свой проект, но SKETY e най-голямата им цел. През 2014 г. пeчелят "Златна диплома" в престижния международен фестивал vokal.total в Грац, Австрия, като са журирани от светила в акапелната музика. Участието им е и трамплин за по-нататъшната им кариера. Дебютният им албум излиза на следващата година и носи името на групата, като е номиниран в четири категории на международните награди CARA (Contemporary A Cappella Recording Awards). През 2017 г. реализират втори албум "Týdytý", в който са поканили много гост-изпълнители: Ondřeje Rumla, Anetu Langerovou, Vojtěcha Dyka, Kláru Vytiskovou, Roberta Nebřenského, Lenku Dusilovou. 
SKETY са една от малкото акапелни групи, които са гостували в България, това се случи преди около 2 години на Джаз фестивала в град Русе. Те са и будители, проводници на акапелната култура в Чехия, домакини са на голям акапелен фестивал в Прага. Джазът е основното им вдъхновение, а репертоарът им включва широк спектър музика - от кавъри на поп песни до авторски композции. 

В звуковия файл може да чуете разговора и песните. Приятно слушане! 

"Акапела с Крис и Кос" е седмична рубрика на Кристиян Неделчев и Константин Бейков, която се излъчва в предаването "Джем сешън"

SketyВИЖТЕ ОЩЕ

Гергана Арнаудова чете от вкъщи

Днес в „Театърът чете от вкъщи” – среща с младата актриса от Варненския драматичен театър Гергана Арнаудова. Тя е избрала няколко стихотворения, написани от друга варненска актриса – Даниела Викторова. Гергана ще гледаме и утре, 11.04. от 19 часа, на онлайн платформата „Споделени представления” в ролята на Маря Антоновна в „Ревизор” от..

публикувано на 10.04.20 в 16:10

Български актьори изпълняват емблематични монолози

Български актьори изпълняват емблематични монолози в инициативата "Нека погледнем #НавънКъмСебеСи", съобщиха инициаторите от "Атракция". Първи в този проект е Деян Донков с откъс от пиесата на Самюел Бекет - "В очакване на Годо". Следващите изпълнения са на Иван Бърнев и Весела Бабинова ("Пияните"), Велислав Павлов ("Интервюта с..

публикувано на 10.04.20 в 15:02

Конкурс ще отличи оригинални сценарии за аудиосериали

С конкурс ще бъдат избрани оригинални сценарии за аудиосериали, двамата победители ще получат аванс от 3 000 лв. и договор за продуциране и разпространение, съобщиха организаторите от "Сторител". Няма ограничения за темата или жанра на историите. Единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други..

публикувано на 10.04.20 в 12:07

Мария Донева с личен Маратон на четенето

*** Без звук, без глас щом влезеш у вас за миг, във покой, светът става твой – като капка вода, като шал във студа като час, като ден, като остров зелен. Два реда от стих в тетрадка с поле, тананикане тихо и листо от лале. Малко вятър от юг, малко страх, малко смях, пролетта идва тук със единствен замах..

публикувано на 10.04.20 в 10:54

Рисувай против вируса

Над 7 000 души са се включили в предизвикателството на един от най-известните български художници   Павел Митков „Рисувай против вируса”. Става дума за безплатни професионални уроци във фейсбук страницата на твореца, които той дава наживо на всички, които искат да се докоснат до изобразителното изкуство.  Над 200 000 души пък са гледали уроците,..

обновено на 10.04.20 в 10:48
Йордан Радичков - внук

Радичковият „Водолей” влиза в домовете с онлайн изпълнение

В дигитализирана арт реалност утре в 17 часа в рамките на инициативата „Петък точно в 5” актьорът Китодар Тодоров ще представи в клип книгата "Водолей" на Йордан Радичков. В самата книга откриваме радичковско намигане към реалността и мислите на човека, какво се случва в нашия свят, смята внукът на писателя, който носи неговото име - Йордан..

публикувано на 10.04.20 в 08:09

"Тежестта на короната"- виртуална сборна изложба

Арт Галерия Ларго представя 17 български художници във виртуална сборна изложба- живопис и скулптура Изложбата вече може да бъде видяна в сайта на галерията на www.largogallery.com , в Инстаграм профил на адрес https://www.instagram.com/largogallery/ и във Фейсбук страница на адрес https://www.facebook.com/ArtGalleryLargo..

обновено на 09.04.20 в 17:17