Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Без хапчета за подагра и високо кръвно

Снимка: Радио Варна

Свалени килограми, излекувана подагра и кръвно в норма без лекарства – по този начин се променя живота на Мирослав Ангелов от Враца. Причината за промяната е природосъобразния начин на живот. В последните години той спазва съветите на д-р Людмила Емилова за хранене и движение.

Имам оплаквания от подагра от 2004 година. Малко по-късно и кръвното налягане стана високо. Всичко това беше свързано с наднорменото тегло. По това време бях около 97 кг. През годините направих няколко не съвсем успешни опита за промяна на ситуацията. С различни видове режими и диети успях да сваля малко килограми, но подаграта и високото кръвно си оставаха. Започнах да се интересувам и от гладуванията. Още в началото вярвах, че са полезни, но мислех, че аз не мога да ги направя. След като се запознах с книгите на Пол Брег, на д-р Фърман, д-р Грегър, се мотивирах да направя по-сериозни опити в тази посока.

СнимкаОт колко време правите програмата на д-р Емилова?

Точно програмата на д-р Емилова – последната една година. Подобни програми, за които и тя разказва – на  Пол Брег и д-р Фърман, от  2014 година.Тогава започнах първите по-сериозни гладувания. Като направих първото, спрях хапчетата за подагра и до момента всички изследвания са в норма и нямам никакви оплаквания. С първата програма спрях и хапчетата за високо кръвно – бета блокери и едно друго. След второто гладуване тези медикаменти бяха спрени на 100 процента. Две години съм без лекарства за високо кръвно и то е в нормални граници.

Сега отново сте в клиниката на д-р Емилова?

За контролен преглед. Имах оплаквания от стомашна тежест и болка и тогава ми откриха полипи на дебелото черво. Стандартната медицина не даваше варианти за лечение, а варианти за наблюдение и след това - оперативно премахване. Докато ги лекувах, ми откриха и язва на стомаха. Вече бях посетил клиниката на д-р Емилова. Когато ми откриха язвата, се срещнах отново с нея и тя ми предписа 20 дни на плодове, чай и мед и захранване. Направих програмата през август и септември. При контролна гастроскопия в София се оказа, че язвата е напълно изчезнала, лигавицата е зарастнала. Направих още изследвания и всичко е в норма.

Считам, че много болести, за които лекарите ми казваха, че са нелечими и хапчетата за тях са до края на живота, вече съм се разделил с тях благодарение на природния начин на лечение и препоръките на клиниката на д-р Емилова.

СнимкаКакво променихте в начина си на живот, за да постигнете тези резултати?

Може би най-основното е разбиранията за всичко. Защото понятието диета, както ние си го представяме, не води до траен резултат. То е частично и временно решение, след което се постига въпросния йо-йо ефект, за който сме чували.

Когато започнах програмата на плодове и чай, окончателно спрях тютюнопушенето. В определени моменти от живота си много пушех. Спрях кафето и вече не използвам дори и силен чай. Изключих от менюто си тестени продукти и безалкохолни напитки. В ограничени количества са месата и млечните продукти.

Започнах да се занимавам с йога, латино танци. Опитвам се да разкажа това и на хората около мен – да им покажа, че нещата се случват в по-голямата си част с природосъобразните методи и форми.


Клиниката на д-р Людмила Емилова е в хотел "Аква Азур" в курортен комплекс "Св.Св. Константин и Елена" край Варна. Телефон за връзка със секретарите : 0888 951 288ВИЖТЕ ОЩЕ

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00