Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Невъзможният път“ на мореплавателя Дончо Папазов

Дончо Папазов
Снимка: Ани Петрова

„Невъзможният път“ – книгата на мореплавателя Дончо Папазов излиза в ново издание. Премиерата ще бъде на 13 февруари.

Дневникът от околосветското пътешествие се завръща на рафтовете в книжарниците заради читателския интерес.

164 дни, 19 000 морски мили, пътешествие с яхта, събрани върху близо 300 страници, повечето от които документални.

„Ако повтарям живота си, бих го повторил по същия начин“, това каза в интервю за предаването „Преди всички“ Дончо Папазов.

„Колкото пъти съм тръгвал на рисковани плавания, толкова пъти съм гледал да се пречистя от злобата и другото, което го има в душата ми, и да вляза само с добро. Много по-креативно е то, отколкото всякакъв вид омерзение“, сподели още авторът.

Папазов вярва, че „няма нищо невъзможно, стига човек да има волята и желанието“ и допълва:

„Аз имах радостта да го постигна“.

Интервюто с Дончо Папазов можете да чуете в звуковия файл.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Цветан Момчилов - за новата музика, преподаването и електронния звук

Цветан Момчилов е повече от музикант. Той е от хората, които успоредно се занимават с безброй дейности, но успяват да разпределят времето и енергията си между тях така, че всички да се движат в график. Освен пианист и валдхорнист, Цветан е още композитор, студиен музикант, преподавател, част от варненската група JazzProfilactika,..

публикувано на 25.07.21 в 09:50

Концерт "Варна, музиката и морето" тази вечер на лятна сцена "Зад Театъра"

На 25 юли 2021, 21.00, на откритата Лятна сцена „Зад Театъра“ ще бъде изнесен интересен концерт с интригуващото заглавие „Варна, музиката и морето“. Концертът, организиран от Клуб Юнеско Варна, с подкрепата на Фонд Култура при Община Варна, е посветен на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град. С мисълта за забележителното..

публикувано на 25.07.21 в 08:00

"Дни на класиката в Балчик" започват тази вечер

С концерт на клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров днес се открива дванадесетото издание на фестивала "Дни на класиката в Балчик". Традиционното музикално събитие ще събере многонационална публика на открита сцена "Мелницата" в Белия град в 19.30 часа. Фестивалът се утвърди като водещ в поредицата от летни артистични прояви,..

публикувано на 24.07.21 в 18:15

Организират детско книжно парти на сцена „Раковина“

Детско книжно парти ще се проведе от 10,30 часа на 5 август на сцена „Раковина“ в Морската градина. Целта е популяризиране на българска детска литература и стимулиране на четенето. В рамките на празника авторът Асен Сираков ще представи и новата си четирилогия за семейно четене „Четвъртото неизвестно“. Ще се проведе и викторина с въпроси за приказни..

публикувано на 23.07.21 в 17:34

Събор в Аспарухов парк по повод 118 години Илинденско-преображенско въстание

Македонското културно-просветно дружество „Гоце Делчев” във Варна организира събор, посветен на 118 години от Илинденско-преображенското въстание. Съборът ще се проведе в Аспарухов парк на 24 юли, съобщи за Радио Варна Антон Апостолов , председател на Македонското дружество. Началото ще бъде дадено в 10 часа със заупокойна молитва за загиналите..

обновено на 23.07.21 в 12:05

За втора година пандемията отлага събора на самодейците - пенсионери в Балчик

Общински съвет на пенсионерите в Балчик съобщава, че и тази година национален преглед на на художествената самодейност на хората от третата възраст в Белия град няма да се състои. Причината е извънредната епидемична обстановка в страната. До края на месеца цялата клубна база на пенсионерите в общината остава затворена и не може да се извършват никакви..

публикувано на 22.07.21 в 11:28

Класическо пиано и електронни ритми

„Мост между култури“ - така е озаглавен първият концерт в България на белгийския пианист и композитор Даниел Ферстапен. Към него на сцената на Фестивалния и конгресен център на 22 юли ще се присъедини и Теди Кацарова. Ферстапен е свирил с международни звезди като Андреа Бочели и Енио Мориконе. За първи път идва във Варна през октомври миналата..

обновено на 22.07.21 в 11:00