Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арабаджиеви са арестувани в Испания

Издирваните с Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани на територията на Испания, съобщи МВР. Арестът е извършен в Барселона. 

Семейство Арабаджиеви се издирва от август миналата година за данъчни престъпления в особено големи размери. В момента в ареста е синът им Вълчо.

Очаквайте подробности!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Аспаруховци отново на протест заради отсечените дървета

Протестът срещу отсичането на кедрови дървета във варненския квартал "Аспарухово" продължава и днес, въпреки че пет от тях бяха премахнати рано тази сутрин. Жителите се събраха край оградата, поставена от инвеститора, върху която бяха залепени призивите им: "Съд за всички замесени" и "Кой реши съдбата на аспаруховци?".  Поставиха заграждения около..

публикувано на 07.08.24 в 19:15

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на ВМС

Военнослужещите от военните формирования от състава на Военноморските сили, дислоцирани във Военноморска база - Бургас, тържествено честваха 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България. Празникът започна с ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморския парк в Бургас. Негов финал беше  концертът  на..

публикувано на 07.08.24 в 17:05

Археологическо лято 2024: Обектите, получили финансиране, са 58

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева е на посещение в Солницата в Провадия, където акад. Васил Николов - ръководител на обекта, откри символично 20-ия сезон на разкопките, който ще продължи до края на септември. Започна 20-ият археологически сезон на „Провадия-Солницата“ Министерството на културата е финансирало 58 археологически..

публикувано на 07.08.24 в 16:25

Нарушават ли депутатите закона, като не избират нов омбудсман?

Нарушават ли народните представители от два поредни парламента Закона за омбудсмана, като не избират нов обществен защитник? Краткият отговор е ДА! Правомощията на предходия омбудсман проф. Диана Ковачева бяха прекратени предсрочно на 10 април тази година, след като тя подаде оставка, защото беше избрана за съдия в Европейския съд за..

публикувано на 07.08.24 в 15:51

Пуснаха новото осветление на Катедралата във Варна

Катедралният храм "Успение Богородично" във Варна е с ново нощно осветление, съобщи кметът Благомир Коцев. Светлините са пуснати още снощи, 6 август, на Преображение Господне.  "Надали има по-добър ден да върнем светлината по фасадата на Катедралата", коментира Коцев с пост в социалните мрежи. Катедралата във Варна с ново нощно осветление..

публикувано на 07.08.24 в 15:44

Увеличиха на 2 516 лв. минималната заплата за асистентите в университетите

Минималната работна заплата за най-ниската академична длъжност в държавните висши училища се увеличава на 2 516 лева със задна дата от 1 април 2024 г, реши правителството. Повишението спрямо действащата минимална заплата за длъжността е 416 лева. За определянето на новия размер на заплащане е използван указаният в Закона за висшето образование..

публикувано на 07.08.24 в 15:35

Националният превозвач променя часовете на полетите си от и до Израел

Националният превозвач продължава да лети до и от Израел с променени часове на полетите заради напрежението в Близкия изток.  Авиокомпанията информира пътниците, че във връзка с получена официална препоръка на летищните власти в Израел, полетите по линията София – Тел Авив – София от 9 до 13 август 2024 г. ще бъдат преместени в светлата част на..

публикувано на 07.08.24 в 15:17