Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да си върнеш младостта

Може ли да бъдат свалени 80 килограма за 2 години, човек да се чувства здрав, да се е разделил с хапчета и да има волята да продължи, защото се е убедил в ефикасността на метода, който прилага? Отговорът е на Николай Карагьозов от Радомир.

Пациент съм на д-р Емилова от 2 години. Твърдя, че може и съм го постигнал. Трябва да се следва програмата,  да се изпълнява, както е предписано и човек да не се отказва.

Как го направи Николай чуйте в интервю на Габриела Гаврилова:


Какво Ви накара да започнете тази програма на плодове, чай и мед?

Преди две години бях 177 кг. Тези килограми започнаха да ми тежат. Имах високо кръвно и диабет и пиех по 7 хапчета на ден. От две години нищо не вземам. Килограмите се върнаха на сто, даже сега съм и под сто, и се чувствам толкова добре, все едно съм нов човек.

Сега отново сте в клиниката на д-р Емилова. Какво налага това?                                                                                                                                                                        Профилактично и да се видим. Хем разнообразие, хем почивка от работата.

Спазвате режима на природосъобразно хранене?                                                                                                                                                                                                  Задължително! На всеки три месеца в годината правя програма с 20 дни плодолечение и 10 дни захранване. Два дни в седмицата също плодове и понякога – един ден захранване. По този начин задържам килограмите. На всяка програма свалям още по 10-15 килограма и така постепенно идва и резултатът.

Със спорта как сте?                                                                                                                                                                                                                                                                           Аз не спортувам, защото работя тежка физическа работа. Старая се обаче да се движа по 6-7 километра на ден. Когато движението ми е по-малко се прибирам до вкъщи пеша.

Промени ли се начинът Ви на хранене?                                                                                                                                                                                                                                      Не на сто процента, но в голяма степен. Животинската храна се старая да е 2-3 пъти седмично и по веднъж на ден. Старая се повече да са зеленчуците и да е природосъобразно. Не съм от желязо и лесно не се свиква с този режим.

Вашите приятели какво мислят?                                                                                                                                                                                                                                                   Те споделят кой каквото иска, аз държа на моето.

Как устоявате на тези „приятелски“ атаки?                                                                                                                                                                                                                          Нямам такива сериозни атаки.

Колко пъти сменихте гардероба си, след като свалихте 80 килограма?

Три пъти и продължавам.

Но дрехите с по-малък размер се намират по-лесно?                                                                                                                                                                                                              То и големи вече има, но ... не искам. Имам крайна цел да стигна до 90 килограма.

А сега вземате ли лекарства?                                                                                                                                                                                                                                                        Не, от две години нищо не вземам. Даже кръвната захар е до 5, 6 без лекарства. В момента кръвното ми е 125/80. На това кръвно не му трябват лекарства.

С колко години по-млад се чувствате?                                                                                                                                                                                                                                      Сега съм на 49. Но поне с десет, че и повече. Аз влязох в казармата 104 килограма,  а сега съм 98.  Така не съм се чувствал много отдавна. Аз не вярвах, че това мога да го направя.

Какво се случи с ревматоидния артрит?                                                                                                                                                                                                                              Болките изчезнаха след гладуванията и може би от свалянето на килограмите, се чувствам доста по-добре! Мога да се наведа и да докосна земята с лакти.

Благодаря на д-р Емилова за постигнатите резултати, защото аз й повярвах, слушах лекциите и така се получи.

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.

Преди хранителния режим на д-р ЕмиловаСлед хранителния режим на д-р Емилова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27