Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Плодолечението помага на децата да бъдат здрави

В началото на пролетната ваканция много семейства традиционно отделят време, за да засилят имунитета на своите деца. Клиниката на д-р Емилова е едно от местата, където това може да се случи. Стотици са децата, чийто живот се е променил към добро след като са направили програма от 5 дни на плодове, чай и мед и след това още толкова захранване. След  26-години прилагане на плодолечение, д-р Емилова споделя :

Обикновено родителите водят малчуганите, когато те боледуват често. Когато не ги подминава никакъв грип, имат често бронхити, гнойни ангини, бронхопневмонии, пият много антибиотици. Много често това са деца с алергии, включително бронхиална астма. Оказва се, че тази простичка на пръв поглед програма на плодове, чай и мед, има бърз ефект при децата. 

През юли 1993 година в кабинета ми, който бях току-що отворила, дойде Християн. Само първите два-три месеца след раждането си той не беше боледувал. След това непрекъснато беше боледувал от гнойна ангина и непрекъснат прием на антибиотици. Майка му сподели, че половината от месеца пиел медикаменти, след това седмица – две – не, и после пак така.  Той нямаше 5 години, когато дойде и направи 5 дни на плодове и чай, и още толкова – захранване. Оттогава са минали 25 години и за този период нито веднъж не е боледувал с гнойна ангина. Но първо майката промени храненето и го направи здравословно, а след това и самият млад мъж продължи по този начин. Така се постигат тези добри резултати дълго време.

Пролетта е сезон, в който алергиите се обострят заради цъфтежа на дървета и храсти. Програмата на плодове, чай и мед може ли да помогне?

Изключително много! Започва се с плодове и чай. Това продължава толкова дни,  на колкото години е детето. Деца до 5 години – 5 дни, а след това по един ден за всяка година.  Най-важното е обаче да се промени коренна начина на хранене и да се изхвърли напълно всякакви млечни продукти. В началото може да се опита примерно за 6 месеца. След този период ако детето и неговите родители искат то да консумира млечни продукти, трябва да се опита в минимални дози с много високо качество и да се провери дали детето продължава да има алергия. Ако се окаже, че въпреки малкото количество, отново има алергия, тогава млечните продукти трябва да се изключат напълно от менюто.

Наближават баловете. Вероятно някои се притесняват от състоянието на своята кожа заради наличието на акне. Какво може да направите в този случай?

Има много пациенти, на които сме помогнали, включително не само млади хора. Помагали сме на много хора, които и на по-зрели години имат акне. В тези случаи се прави програма на прочистване. Но винаги в тези случаи следим добре да се прочиства дебелото черво, което също се лекува с такава програма и прием на храни с много фибри. Тези храни са суровите плодове, където фибрите са под формата на пектин. Суровите зеленчуци, където има целулоза. Изключително много баластни вещества има в бобовите храни  и пълнозърнестите храни – там, където е запазена обвивката на зърното и се консумира с нея. Кои са тези храни и как да се приема животинската храна – чухте в интервюто с д-р Емилова.
КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  е в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марияна Сандакчиева: Дойдох при д-р Емилова да ме научи как да продължа да живея

Да провери ефекта от плодолечението - това прави една българка, която от 15 години живее в Америка. Тези 30 дни в клиниката на д-р Емилова бяха едно много приятно преживяване за мен, разказва Марияна Сандакчиева.   Тръгвам си с лека тъга, че напускам това място. За първи път гладувам и не съжалявам, даже не мога да кажа, че съм гладувала. Вие имахте ли..

обновено на 29.05.21 в 18:27

С четене и над 20 дни на плодове и мед се отказват цигарите

България е сред страните, в които броят на пушачите непрекъснато нараства. Какво трябва да знаят хората, които посягат към цигарите, за да се успокоят, както те си мислят. реално това така ли е търсим отговор от д-р Людмила Емилова, която има достатъчно опит, за да ни каже как влияе на здравето никотинът и има ли връзка с ковид-19?   Отдавна е..

публикувано на 19.05.21 в 10:03

Христос Воскресе!

"Човек се чувства окрилен на такива празници" , споделя д-р Людмила Емилова и разказва своето разбиране за Възкресението на Христос като един добър повод да си спомним, че животът продължава дори и когато физически някои от нас не са вече на този свят. С д -р Людмила Емилова ни среща Габриела Гаврилова. Това е един наистина голям празник. Ден..

публикувано на 04.05.21 в 10:43
Снимката е от публикация на Клиника

Хлорофилът в помощ на организма

Хлорофилът по структура и състав наподобява хемоглобина. Основната разлика идва от един атом - зеленото вещество съдържа магнезий, докато червеното - желязо. От химична гледна точка, хлорофилът е мастно разтворим пигмент и притежава изразено антиоксидантно въздействие, попаднал в човешкия организъм, разказва д-р Людмила Емилова в разговор с Габриела..

публикувано на 26.04.21 в 06:00

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00