Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опустошиха едно от най-големите читалища във Варна

Вандалски грабеж е извършен през нощта в Народно читалище "П.Р.Славейков 1928" в квартал "Владислав Варненчик". Вратите са разбити, катинарите - срязани, в помещенията на читалището всичко е счупено и потъпкано. Откраднати са ценни народни носии, нови микрофони и тонколони. Полицията прави оглед след инцидента, за да установи конкретните липси. Това сподели Мая Друмева, която е секретар на читалището във "Владиславово".

Един от първите очевидци на грозния грабеж, малко след 5 часа тази сутрин, е вокалният педагод Атанаска Липчева, която има кабинет в сградата на читалището. Чуйте какво сподели тя пред репортера ни Ваня Славова:


От кабинета на педагога Атанаска Липчева извършителите на грабежа не са успели да вземат нищо, поради задействана аларма.

В читалище  "П.Р.Славейков 1928" в квартал "Владислав Варненчик" обаче няма нито охрана, нито охранителна фирма, поради липсата на средства.

Мая Друмева допълва картината на вандалската кражба в читалището:



Народно читалище "П.Р.Славейков 1928" в квартал "Владислав Варненчик" остава със затворени врати днес.

Тепърва ще се набират средства за възстановяване на откраднатия инвентар.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Синя зона, център, Варна

Без синя зона за празника на Варна

Синята зона няма да работи утре, 15 август, когато Варна отбелязва своя празник. Паркирането в централната част на града ще бъде безплатно, тъй като 15 август бе обявен за празничен и неприсъствен ден от Варненския общински съвет, уточниха от ОП "Общински паркинги и синя зона" за Радио Варна. 15 август ще е почивен ден за варненци Синята зона в..

публикувано на 14.08.24 в 11:00

Птицевъди настояват за забрана на вноса на украински яйца у нас

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дена и заплашват с протести , ако това не се случи. Според Даниел Божанков, председател на браншовата организация, украинските яйца, които влизат на..

публикувано на 14.08.24 в 10:48

Варненската митница продава на търг стоки, отнети в полза на държавата

Териториална дирекция "Митница Варна" продава на търг с тайно наддаване 26 групи различни стоки, изоставени или отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са задържани през последните години и за тях вече са приключили производствата, водени от митническата дирекция. Сред..

публикувано на 14.08.24 в 10:28

Обискират имоти на Румен Гайтански-Вълка

В момента се провежда акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански, предаде БНР.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в..

публикувано на 14.08.24 в 10:21

Голям клон счупи бронираното стъкло на Шишковата градинка (СНИМКИ)

Бронираното стъкло, което покрива археологическите находки в Шишковата градинка във Варна, отново е счупено.  Причината за инцидента е паднал голям клон от дървото в близост до покритите със стъкло артефакти, разказа за Радио Варна Иван Киров, който е седял на пейка точно срещу дървото и е успял да отскочи встрани, има и леки охлузвания...

публикувано на 14.08.24 в 09:46

25 чужденци от Узбекистан чистят улиците на Варна

25 чужденци от Узбекистан са ангажирани със сметопочистването във Варна. Техните договори са за срок от три години, настанени са в квартири и работят главно като метачи. Служителите са всяка сутрин по улиците на морската столица. Все повече кадри и в този бранш, и в туризма, идват от Индия, Шри Ланка, Непал, и това е световна тенденция, съобщи Николай..

публикувано на 14.08.24 в 09:40

Инвеститор иска да постави 20 ВЕИ турбини в землищата Соколово и Тригорци

Продължителен дебат „За“ и „Против“ изграждането на вятърни централи в землищата на балчишките села Соколово и Тригорци се проведе в самото начало на август, по време на заседание на Общинския съвет в Балчик . Съветниците оттеглиха проекторешението за одобряване на подробните устройствени планове (ПУП) за разполагане на перките, защото..

публикувано на 14.08.24 в 08:25