Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ванухи Аракелян: "Чакаме Великото народно събрание"

Снимка: БГНЕС

Магистрати, преподаватели по право и представители на институции обсъждаха в Икономическия университет във Варна конституционните устои на държавата по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и Търновската конституция.

Председателят на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян коментира, че и днес трябва да се брани конституцията, но тя същевременно трябва да отговаря на съвременното състояние на обществените отношения, а това може да се случи, ако се свика Велико народно събрание - чуйте звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” за планов годишен ремонт

На 5 май, Великден, пети блок на атомната централа ще бъде спрян за планов годишен ремонт и презареждане с ядрено гориво. В изпълнение на програмата на АЕЦ „Козлодуй” за диверсификация, в реактора на блока ще бъдат заредени касети тип RWFA, произведени от Уестингхаус, след получено разрешение от Агенцията за ядрено регулиране. Необходимото за..

публикувано на 04.05.24 в 16:00

БСП и "Левицата" се регистрираха за вота

Пълна листа за парламентарните избори регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) във Варна от БСП за България. Водач на листата е Борислав Гуцанов. Даниела Стойнова разговаря с него след регистрацията.

публикувано на 04.05.24 в 15:55

3000 туристи посрещнат Великден в Албена

Близо 3000 души ще посрещнат великденските празници в "Албена", съобщават от ваканционното селище. С това комплексът ще даде своеобразен старт на летния туристически сезон. Врати ще отворят общо осем от хотелите във курортния комплекс. Туристите са предимно от България и Румъния. Те ще бъдат посрещнати с тематични менюта, подготвени от главните готвачи..

публикувано на 04.05.24 в 15:00
проф.Драгомир Пламенов, ректор на ТУ-Варна

ТУ - Варна със съвместна магистратура с академията в Свищов

Техническият университет (ТУ) във Варна подготвя нова магистърска програма съвместно със Стопанската академия в Свищов, съобщи БТА като цитира ректорът на висшето училище проф. Драгомир Пламенов. По думите му тя е свързана с автомобилното застраховане, а целта е първият прием по нея да бъде реализиран още през новата учебна година. В Академията в..

публикувано на 04.05.24 в 14:50

Благодатният огън слезе в храма на Гроба Господен в Йерусалим

На Велика събота в навечерието на Великден Благодатният огън слезе в църквата „Възкресение Христово“ в Йерусалим , в която се намира пещерата на Гроба Господен, където има особено почитана от всички християни плоча, под която се намираше гробницата на Исус Христос. Огънят бе измолен от Йерусалимският Патриарх Теофил III. Тази година, заради..

публикувано на 04.05.24 в 14:44

Поклонници от цял свят очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим

Хиляди православни поклонници от цял свят в тези часове очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим, съобщават световните осведомителни агенции. Това явление се случва всяка година на Велика събота, предшестваща главния християнски празник - Възкресение Христово (Великден). От ранна сутрин вярващите се стичат към Стария град на Йерусалим, където..

публикувано на 04.05.24 в 13:52

Още един български баскетболист изгоря за нелегални залози

ФИБА наказа още един български баскетболист. Мартин Стефанов е със забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива за 18 месеца. Причината отново е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози, поради което по-рано тази седмица бе наложена санкция и на Теодора Динева. Последните шест месеца от наказанието на..

публикувано на 04.05.24 в 11:15