Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-новият мюзикъл на Андрю Лойд Уебър на варненска сцена

| обновено на 10.07.19 в 09:59

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Държавна опера Варна откупи правата за поставянето на най-новия мюзикъл на Сър Андрю Лойд Уебър „Любовта никога не умира“, продължение на „Фантомът на операта“ със същите герои, но в друг контекст. Проектът е колаборация с Международния музикален фестивал "Варненско лято".
Премиерните спектакли са на 10 юли и 13 август 2019, 21.00 ч. и са част от  XX-ото издание на Опера в Летния театър - Варна 2019. (При неблагоприятно време с обилни валежи след 19.30, премиерата ще се проведе на Основна сцена на Варненския драматичен театър в същия ден и в същия час 21.00. Закупените билети важат без заверка).

Мюзикълът, който има няколко редакции, сред които последната от 2017 г., идва в България още в началото на 2019 г. и Варненската опера е един от първите театри в света, които поставят тази последна творба на съвременния музикален гений Андрю Лойд УебърРежисьор, както винаги когато става дума за български постановки на Уебър, е проф. Светозар Донев. Несменяеми в постановъчния екип са диригентът Страцимир Павлов и хореографът Анна Донева. Сценография и костюми Нела Стоянова. Асистент режисьор Сребрина Соколова. Диригент на хора Цветан Крумов.

Сюжетът на „Любовта никога не умира“ доразказва историята на мистичния Фантом от Парижката опера, криещ обезобразеното си лице зад маска, и хористката Кристин. 10 години след пожара в операта, за който обвиняват Фантома, те отново се срещат в Манхатън...

Драматичната интрига е подплатена с красива, изградена със съвременни похвати, силно въздействаща музика. „За разлика от „Фантомът на операта“, който е много характерен мюзикъл, „Любовта никога не умира“ е като един оперен апотеоз, събрал най-красивото от операта, синтезирано през таланта на гениалния композитор – разказва диригентът Страцимир Павлов. 

Артистите, които участват в „Любовта никога не умира“, са избрани с национален кастинг. За ролята на Фантома са определени солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев и Момчил Караиванов от Пловдив. В образа на Кристин се превъплъщават доказалите неведнъж многостранния си артистичен талант и обичани от публиката Илина Михайлова и Лилия Илиева. Сребрина Соколова и Калина Жекова ще защитят образа на Мег, а като Раул ще видим Велин Михайлов и Нейчо Петров – Реджи. С ролята на сина на Кристин и Фантома прекрасно се справят, по мнението на целия екип, младите таланти Кристиян Славеев, Николай Бояджиев и Белла Петрова. Останалите роли изпълняват Вяра Железова, Миглена Страдалска, Лев Караван, Николай Колев, Филипа Руженова, Лиляна Кондова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Роберт Цанев с изложба "50 + 10" във Варна

Изложбата "50 + 10" с дървопластика представя Роберт Цанев в арт галерия "Тереза Зиковска" до 12 август.  Роберт Цанев е сред най-популярните български художници, специализирани в работата с дърво. Но би било неточно и непълно да го определим еднозначно като „резбар“, защото това би имало ограничаваща роля за разбирането на творческите му търсения...

публикувано на 26.07.24 в 16:40

"Моята зимна градина" - изложба на Константин Калинович в "Ларго"

Самостоятелна изложба на известния украински майстор на графиката Константин Калинович представят в Галерия "Ларго". Експозицията носи поетичното заглавие "Моята зимна градина" и ще представи великолепна серия от екслибриси и свободни графики, които изобразяват приказният, спокоен и изящно меланхоличен свят на украинския график...

публикувано на 26.07.24 в 16:30

Четвърт век празник на възрастните хора събира в Балчик изпълнители от цялата страна

Повече от 50 състава и над 500 творци ще събере и тази година фестивалът на хората от третата възраст и народните читалища в Балчик.  Датата е 3 август, а началото е 9.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски“, отправят покана към всички, които обичат българския фолклор организаторите от Общинския съвет на пенсионерите. Председателят му Ангел Събев..

публикувано на 26.07.24 в 13:18

Във Варна откриват изложбата "До Антарктида и назад с любов от Радка Данаилова"

Изложбата "До Антарктида и назад с любов от Радка Данаилова" ще бъде открита от 17.30 часа днес в  Арт Галерия 12 на Областна администрация - Варна, ул.”Преслав” 26, етаж 2. Експозицията,  която пропътува стотици морски мили, пристана за кратко в българската база на Антарктида, а след това и по бреговете на Аржентина, за да се завърне у дома, във..

публикувано на 25.07.24 в 14:20

От 22 до 24 август: Десети международен форум „Българско наследство“ в Балчик

На 22 ав­густ в туристически информационен център "Мел­ни­ца­та" в Бал­чик, в рам­ки­те на Меж­ду­на­род­ния фо­рум "Бъл­гар­ско нас­лед­ство",ще се про­ве­дат две кон­фе­рен­ции. Пър­ва­та е на те­ма "200 го­ди­ни от съз­да­ва­не­то на "Риб­ния бук­вар" от Пе­тър Бе­рон, началото е 11.00 ч. От 17.00 часа същия дене еже­год­на­та кон­фе­рен­ция "За..

публикувано на 25.07.24 в 14:07

Графа с концерт във Варна тази неделя

Владимир Ампов-Графа ще изнесе концерт в Летния театър във Варна тази неделя на 28 юли. Концертът в морската ни столица е третият от „Най-щастливото турне“ на Графа, което вече се проведе в Русе и Стара Загора; следват Бургас на 30 юли (Летен театър) и Пловдив на 11 август (Античен театър).  Формулата на „Най-щастливото турне” е базирана на..

публикувано на 25.07.24 в 12:45

Концерт за Освобождението на Варна на площад "Независимост" на 27 юли

На 27 юли от 20.30 часа, в традиционния концерт на площад „Независимост“ по повод Освобождението на Варна от османско владичество, оркестърът на Държавна опера Варна ще поднесе на варненци и гостите на Варна интересна програма от български и руски композитори. Кръстин Настев ще дирижира концерта, в който участват солистите на оперния театър Линка..

публикувано на 22.07.24 в 16:14