Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кръвно налягане в норма след програмата на плодове

Грижа за здравето – това е основната причина, която довежда в клиниката на д-р Людмила Емилова 42-годишната Тоба Димитрио от Кипър.

Идвам в клиниката, за да се погрижа за своето здраве.

Имах висок холестерол, високо кръвно налягане и се тревожех, че може да имам и проблем със сърцето. Кръвното ми бе много високо – над 200. Бях приета в болница след като припаднах при такива високи стойности. По принцип кръвното ми е над 170/180.

От колко време е така?

Три години имам високо кръвно налягане и вземам лекарствата, които ми предписаха лекарите.

С тези медикаменти кръвното налягане „влизаше“ ли в норма?

Аз вземах лекарствата, кръвното беше в норма, но аз не се чувствах добре. Тялото ми трепереше, огладнявах, ядях много и се чувствах зле. Може би хапчетата сваляха много бързо кръвното ми и  не бях добре.

А как това се отрази върху килограмите Ви?

Досега никога не съм имала проблеми с теглото, но в момента, в който започнах с медикаментите, килограмите ми се повишиха. Аз не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра да се въртя в тази спирала. Исках да бъда отново здрава и щастлива без медикаменти!

Колко време сте в клиниката на д-р Емилова и какво се случи с медикаментите?

Сега съм за втори път в клиниката.

Миналата година бях за първи път. Още на първия-втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да изпия едно кафе, за да регулирам кръвното си налягане!

Веднага усетих разликата още при първия си престой. Като се прибрах в къщи, не съм вземала нито едно лекарство за кръвно налягане. Проследявах редовно кръвното си налягане, защото д-р Емилова ме посъветва да го контролирам и да посещавам лекар. Бяха ми казали когато кръвното ми налягане премине горна граница 150, да взема медикаменти. Но за една година това не се случи нито веднъж!

Но Вие самата сте спазвали здравословния начин на живот!

Не бях много стриктна. Върнах се в къщи и се чувствах много добре. Постепенно се върнаха старите ми навици и затова кръвното ми започна отново да се покачва. Това беше причината отново да дойда в клиниката на д-р Емилова! Този път обещавам вече да спазвам препоръките! Обещавам да бъда добро момиче и да следвам съветите на д-р Емилова!

Аз много вярвам на програмата и за да съм добре, просто трябва да спазвам това, което ми казват!  Убедена съм, че това ще ми помогне, затова съм решена да го направя!

Чувствам се щастлива в клиниката на д-р Емилова! Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Винаги съм търсела алтернативни начини да съхраня своето здраве. Тук се чувствам добре – кръвното ми налягане е в норма, холестерола и теглото – също. Ще продължа да идвам всяка година в клиниката на д-р Емилова.

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  ще бъде до 15 юни в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30