Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кръвно налягане в норма след програмата на плодове

Грижа за здравето – това е основната причина, която довежда в клиниката на д-р Людмила Емилова 42-годишната Тоба Димитрио от Кипър.

Идвам в клиниката, за да се погрижа за своето здраве.

Имах висок холестерол, високо кръвно налягане и се тревожех, че може да имам и проблем със сърцето. Кръвното ми бе много високо – над 200. Бях приета в болница след като припаднах при такива високи стойности. По принцип кръвното ми е над 170/180.

От колко време е така?

Три години имам високо кръвно налягане и вземам лекарствата, които ми предписаха лекарите.

С тези медикаменти кръвното налягане „влизаше“ ли в норма?

Аз вземах лекарствата, кръвното беше в норма, но аз не се чувствах добре. Тялото ми трепереше, огладнявах, ядях много и се чувствах зле. Може би хапчетата сваляха много бързо кръвното ми и  не бях добре.

А как това се отрази върху килограмите Ви?

Досега никога не съм имала проблеми с теглото, но в момента, в който започнах с медикаментите, килограмите ми се повишиха. Аз не се чувствах добре, не се чувствах щастлива и исках да спра да се въртя в тази спирала. Исках да бъда отново здрава и щастлива без медикаменти!

Колко време сте в клиниката на д-р Емилова и какво се случи с медикаментите?

Сега съм за втори път в клиниката.

Миналата година бях за първи път. Още на първия-втория ден кръвното ми падна толкова много, че дори ми позволиха да изпия едно кафе, за да регулирам кръвното си налягане!

Веднага усетих разликата още при първия си престой. Като се прибрах в къщи, не съм вземала нито едно лекарство за кръвно налягане. Проследявах редовно кръвното си налягане, защото д-р Емилова ме посъветва да го контролирам и да посещавам лекар. Бяха ми казали когато кръвното ми налягане премине горна граница 150, да взема медикаменти. Но за една година това не се случи нито веднъж!

Но Вие самата сте спазвали здравословния начин на живот!

Не бях много стриктна. Върнах се в къщи и се чувствах много добре. Постепенно се върнаха старите ми навици и затова кръвното ми започна отново да се покачва. Това беше причината отново да дойда в клиниката на д-р Емилова! Този път обещавам вече да спазвам препоръките! Обещавам да бъда добро момиче и да следвам съветите на д-р Емилова!

Аз много вярвам на програмата и за да съм добре, просто трябва да спазвам това, което ми казват!  Убедена съм, че това ще ми помогне, затова съм решена да го направя!

Чувствам се щастлива в клиниката на д-р Емилова! Харесвам обстановката, вярвам на програмата. Винаги съм търсела алтернативни начини да съхраня своето здраве. Тук се чувствам добре – кръвното ми налягане е в норма, холестерола и теглото – също. Ще продължа да идвам всяка година в клиниката на д-р Емилова.

КЛИНИКАТА НА Д-Р ЛЮДМИЛА ЕМИЛОВА  ще бъде до 15 юни в хотел "АКВА АЗУР" в курорта "Св. Св. Константин и Елена". Информация може да получите на тел. 0888 951 288.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Плодолечението - път към здравето и надеждата

Инсулинова резистентност и метаболитен синдром са часто от проблемите, които отвеждат Ваня Велиславова в клиниката на д-р Людмила Емилова. След месец плодолечение пациентката вече има надежда, защото показателите й се подобряват. „Много съм доволна от програмата, защото тя ме накара да повярвам, че всичко е възможно и мога да се оправя само за..

публикувано на 19.04.21 в 06:00

Щом има желание, човек може да постигне всичко

Радка Падалска е на 70 години и за своя юбилей получава като подарък от своите деца престой в клиниката на д-р Людмила Емилова. Първото й посещение обаче е през през 2005-та година. "Тук ме доведе малкият ми син и тогава се получи любов от пръв поглед" разказва Радка Падалска и си спомня за вниманието, отношението и грижата, които е получила в клиниката...

публикувано на 12.04.21 в 06:00

Ефектът от плодолечението при децата

Четиригодишната Мария е сред пациентите на д-р Людмила Емилова. В продължение на пет дни малкото момиченце преминава кратък курс на плодолечение с банани и чай. След това преминава и режим на захранване. Така детето успява да преодолее запека. Първа пътя към клиниката открива нейната майка Петя Зафирова. „Д-р Емилова не само лекува хората, но..

публикувано на 05.04.21 в 06:00

С плодолечение промяната е уникална

Стефан Кънчев е на 38 години от Ловеч. Идва в клиниката на д-р Людмила Емилова за първи път, но вече изпитва ползите от плодолечението. Успява да привлече към идеята и своята съпруга и така семейството му започва здравословен начин на живот. Със Стефан Кънчев разговаря Габриела Гаврилова. "Дойдох тук преди 30 дни за първи път и вече започвам да се..

публикувано на 29.03.21 в 06:00

С 13 килограма по-малко след двадесетдневно плодолечение

От 25 години д-р Цветко Хантов е диабетик с последвали невропатични усложнения и високо кръвно налягане. Към това с годините се прибавя и наднорменото тегло, което още повече усложнява динамичното му ежедневие на лекар в Спешна помощ. И така сам стига до извода, че пътят към лечението преминава през природосъобразния начин на живот. Началото поставя в..

публикувано на 22.03.21 в 05:25

Орехите - вкусни и полезни

Господ неслучайно е създал ореха с тази форма, за да ни напомня, че е много полезно да ядем орехи. Те са полезни за мозъка най-вече заради съдържанието омега-3 мастни киселини, разказва д-р Людмила Емилова. Тя обръща специално внимание на т.нар. докозахексаенова киселина, която се образува в храносмилателната ни система, след като ядем храни богати на..

публикувано на 15.03.21 в 05:25

Връщане към здравето с плод и чай

Владина Цекова е на 57 години и се възстановява след прекаран Ковид. В клиниката на д-р Людмила Емилова идва не за първи път. Познава принципите на плодолечението и здравословното хранене и се опитва да живее природосъобразно. Успява да избегне и операция с помощта на програмата на плод и чай. Сега се връща отново в клиниката, за да реши нов проблем -..

публикувано на 08.03.21 в 10:50