Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментар: Урочасаният булевард

Снимка: Радио Варна

Не знам защо така ни се получава, но в медиите, а и социалните мрежи, когато стане дума за Варна все едни и същи неща си говорим. Ето минат се не минат ден-два и пак ...бул. „Левски“. Е, стига вече с тоя булевард! Взех да го сънувам, сериозно. Ето оная нощ се събудих целия треперещ – присъни ми се, че съм стигнал до „Максуда”. Вярно – за 4 минути, ама точно пък до „Максуда”. Та изплаших се да не вземе някой да ми уцели колата с камък, стреснах се и се събудих. Абе не му върви на тоя булевард. Май трябва да потърсим из „Максуда” някоя гледачка или врачка и каквото е там, дето разваля черни инфраструктурни магии.

Някой го урочаса тоя булевард още, докато го строяха. Иначе не мога да се сетя за друго обяснение за петкратното отлагане на неговото откриване. Апропо, това откриване, официално така и не се случи. Може би, защото, както стана ясно, булевардът все още не е въведен в експлоатация, макар че е пуснат за движение и то без акт 16 /така твърдят злите езици, които явно не умеят да оценят уникалната придобивка/.

Някоя черна завистница е погледнала с лошо око на най-големия и скъп варненски инфраструктурен проект. Това сигурно е обяснението и за наклоненото кръгово и запушените шахти, че и за водопадите... Ех, булевард с водопад! Това и в Дубай го няма. Значи не е чак толкова зле работата. В цяла България пишат за новия ни водопад, че и в чужбина май вече го знаят.

Като се замисля, дали пък да не отворя една автомивка под кръговото на Владислав. Ама да знаете, че ще работи само като вали дъжд.

Хайде, паля двигателя на лодката и отплавам... по булеварда. Забравих обаче да проверя колко възела беше разрешената скорост. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

La Banda - трима варненски диджеи с хаус парти в Деня на Варна

DJ Burlak : Това е петото парти с мое участие, което организираме на празника на Варна през последните пет години. Южният плаж е много специален за мен с широката си пясъчна ивица и с това, че е малко встрани от лудницата на заведенията по Централния плаж. През годините Cuba Beach Bar се превърна в една от емблемите на хаус музиката във Варна и аз..

публикувано на 10.08.24 в 15:40

Безплатни наблюдения в астрономическата обсерватория в Камен бряг

Огромен интерес към Астрономическата обсерватория в с. Камен бряг, отчитат от Историческия музей в Каварна. Обсерваторията беше отворена през месец август 2023 г. в изпълнение на българо-румънски проект. Наблюденията в нея са безплатни. Астрономическата обсерватория е разположена в двора на кметството в центъра на крайморското село,..

публикувано на 10.08.24 в 14:21

„Джаз до морето“ в село Езерец

За шеста поредна година тази вечер в село Езерец ще се проведе музикалният фестивал „Джаз до морето“. Арт директор на събитието и негов организатор е пианистката Павлета Проданова. На сцената в крайморското село ще се качат музиканти от България и чужбина. Отдалечеността на село Езерец, намиращо се почти в най-северната точка на Българското..

публикувано на 10.08.24 в 10:10

Започва рок фестивалът „Varna Rock Adventure“

Тридневният рок фестивал „Varna Rock Adventure“ се открива тази вечер на плажа в кв. „Аспаруово“. Организатори на събитието да мотоклуб „Братя във вятъра“ със съдействието на фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието се провежда за четвърта поредна година и е с вход свободен. Специален гост на фестивала е рок музиканта Джо Лин Търнър, а сред..

публикувано на 09.08.24 в 17:57

Да помогнем на Павел

Да помогнем на един баща да пребори коварно заболяване, за да може да се радва на детето си и да е до него, докато расте. Павел Станчев е на 42 години. Съдбата го изправя пред тежко изпитание. Животът му се преобръща, когато му поставят страшната диагноза сарком. В България не може да му се осигури лечение, надеждата за него идва от болница в Турция, от..

публикувано на 09.08.24 в 15:05

Младежкият фестивал на Варна „Фън сити +“ тази събота и неделя

На 10 и 11 август (събота и неделя) във Варна ще се проведе 14-тото издание на Младежки фестивал „Фън сити +“. Зрителите и гостите на морската столица ще могат да посетят събитията, включени в програмата на форума през двата почивни дни от 19:00 до 23:00 часа на площад „Антон Новак“. Фестивалът се финансира и провежда в изпълнение на програма „Младежки..

публикувано на 09.08.24 в 12:50

Морско училище прие 55 нови курсанти

55 млади курсанти влязоха във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров“. Новобранците и техните родители бяха посрещнати от началника на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров и командири на отделения и на батальона. Родителите на младите курсанти имаха възможност да получат информация за..

публикувано на 09.08.24 в 12:07