Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Не исках повече Веско Маринов да ми пее

Снимка: БГНЕС

Доверието между премиера и Цветан Цветанов спаднало, затова напускането на зам.-председателя на ГЕРБ било неизбежно. Бойко Борисов затяга контрола вътре в партията. Това стана ясно от свиканото днес заседание на Изпълнителното бюро на ГЕРБ.

Победата е категорична, с оставките в БСП това беше потвърдено. Скромността изисква да си мълчиш, коментира Бойко Борисов резултатите от евровота и последвалата оставка от страна на лидера на левицата, съобщава БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че оставката на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов е правилното решение и доверието между тях е спаднало. Борисов бе категоричен, че вариантите за бъдещето на Цветанов са били само два: напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава редови член. Той не се съгласи, така че напуска отвсякъде, заяви Борисов.

Запитан кой ще замести Цветанов, лидерът на партията заяви, че с двамата заместници, които има, и с повече власт на административния секретар, ГЕРБ ще работи.

Борисов съобщи, че най-висшият форум на ГЕРБ ще се проведе на 7 юли.

Ще създам и орган за контрол вътре в самата партия, каза още Бойко Борисов и продължи: Това беше очаквано, не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, ясно беше как искам да се проведе кампанията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветан Цветанов и Бойко Борисов

Цветанов подаде оставка

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ, съобщават от партията. След разговор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. Оставката вече е..

публикувано на 30.05.19 в 11:01

Ще тръгне ли ГЕРБ по нов път, след оставката на Цветанов?

Разговор с политолога  Страхил Делийски  в програма "Точно днес" за горещите новини от политическите централи след евровота. Цветан Цветанов напусна постовете в ГЕРБ, и как БСП ще отиграе смяната на лидера преди есенните избори.  Страхил Делийски..

публикувано на 31.05.19 в 10:09

Борисов: Името на Цветанов се заменя с „Изпълнителната комисия“

„Вариантите за Цветанов бяха два - напуска ръководните постове на партията, спира да се изявява по медиите, да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант – напуска отвсякъде! Какъв..

публикувано на 31.05.19 в 12:25
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в птицеферма в с. Константиново, изгорели са около 700 животни

Два пожара са се възпламенили във варненското село Константиново днес. Сигнал за единия - в селскостопанска сграда, е постъпил в 12.30 часа. Малко по-късно е получен и втори сигнал - за горяща птицеферма в селото. Към момента около 700 пилета са..

публикувано на 18.07.24 в 14:05

След пожара: Община Варна подпомага финансово ДКЦ-то във Владиславово

Община Варна ще отпусне средства за пострадалия при пожар диагностично-консултативен център – ДКЦ III в кв. „Владислав Варненчик“. Необходимата сума за възстановяване на щетите е 79 772 лв. без ДДС, стана ясно на днешното заседание на комисията по финанси..

публикувано на 18.07.24 в 13:27

Държавата обеща помощ за пострадалите от пожарите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стойнов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за..

публикувано на 18.07.24 в 13:12

187 години от рождението на Апостола

Десетки варненци се включиха в общоградското честване по случай 187 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя бяха положени на паметника на Апостола на свободата на Алеята на Възраждането в Морската градина във Варна. Кметът на града Благомир..

публикувано на 18.07.24 в 13:00

Затварят за ремонт участък от централна варненска улица

Днес и утре – 18 и 19 юли, ул. „Петър Парчевич“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул. Шейново“ ще бъде затворен за движение, съобщават от район „Одесос“. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри...

публикувано на 18.07.24 в 12:47

ЕРП-Север: В бъдеще минимизираме планираните изключвания

Плановите прекъсвания на електричеството в горещите дни са редуцирани, но не могат да бъдат преустановени изяло. Това обясни пред Радио Варна Христо Христов, член на Управителния съвет на Електроразпределение-Север. Причина да го потърсим са сигнали от..

публикувано на 18.07.24 в 12:26

Зелената зона възпрепятства варненка да излезе от гаража си

Собственичка на гараж на ул. "Хан Пресиян" 15  не може да изкарва колата си заради спрели коли в разчертаните за зелена зона места. За казуса сигнал до редакцията ни подаде Ирина Павлова, която обясни, че  габаритите на еднопосочната улица и обособеният..

обновено на 18.07.24 в 11:22