Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен"

Лятото е сезонът, в който повечето хора обръщат внимание на това как изглеждат

Винаги e подходящо човек да направи нещо за себе си. Има периоди в годината обаче,  които са особено подходящи  - от днес започва Петровият пост.

Д-р Емилова, какво е хубаво да направим- сега има и много пресни сезонни зеленчуци

Прекрасно време за пост, макар и доста по-кратко от дългия Великденски пост. Сега можем да се насладим на прекрасния вкус и силните лечебни свойства на пресните плодове и суровите зеленчуци. Те вече са в изобилие – има толкова много ягоди, череши. Даже вече може да се радваме и на най-любимите ми – черниците. В нашето село вече са готови всички – и белите, и розовите, и черните

Толкова сме богати с тези пресни хубави плодове, които можем да скъсаме от дървото! Има и много зеленчуци узрели – освен зеленолистните, излязоха и първите краставички, израсли  на слънце, а не в парници. Изобщо едно много благоприятно време е да спазим постите

В това време, освен да се лишим от животински продукти, трябва малко да се успокоим, да укротим егото си, да простим, да помислим повече за душата си, да отделим повече време за хората, които обичаме. Да им показваме с действията си, че ги обичаме. Защото от това по-хубаво няма . Важното е с поведението си да покажем колко много обичаме хората около нас.

Няма как да познаем, когато купуваме от пазара плодове и зеленчуци, дали реално са узрели в градината. Няколко пъти казахте да ги берем пресни  Какво губим от това, че напоследък се предлагат не  съвсем узрели плодове

Губим огромни количества полезни вещества. Хранителните вещества.

Но в този сезон все повече преобладават пресните плодове и зеленчуци. Даже да не сме ги набрали лично,  това, което можем, това да направим, е да не ги подминаваме на пазара. 

Да споменем и голямото разнообразие от постни храни, които може да си приготвим от току-що станалите бакла, грах, зелен боб. Има какво да хапнем, за да правим и няколкото дни по време на Петровите пости

  Ваканцията на клиниката ще бъде малко по-дълга, защото имахме клиенти до средата на юни.  Бързо  трябва да съберем енергия, за да  започнем двумесечния се престой през юли и август . В планината винаги е много хубаво и  се надявам много пациенти да ни последват.  Да дойдат хора, които никога не са идвали до сега, и да останат доволни, защото така се случва. Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен.

Клиниката на д-р Людмила Емилова е във ваканция до края на юни . След това от  1 юли ще бъде в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


ВИЖТЕ ОЩЕ

Клиниката на д-р Емилова временно ще консултира само онлайн

Клиниката на доктор Емилова временно затваря врати поради увеличените случаи на коронавирус във Варна, но е важно да знаят всички нейни пациенти и всички любители на природосъобразния начин на живот ще бъдат давани онлайн съвети и консултации. Един от хората, които ще правят това е доктор Красимир Милев. С доктор Емилова решихме временно..

публикувано на 16.11.20 в 15:30

Грам профилактика е по-добре от килограм лечение

Семеен абонамент предлага от този месец Клиника „Д-р Емилова“ . Идеята е на д-р Красимир Милев, който е част от екипа на центъра вече 22 години. Целта е нашите пациенти да имат дистанционен контрол и те да получават почти всичко, което предоставяме на място, обясни д-р Милев. Семейният абонамент включва: ежемесечна консултация с..

публикувано на 30.09.20 в 18:13

Клиниката на д-р Емилова отваря врати отново в к.к. Свети Константин и Елена

От 16 септември клиниката на д-р Емилова ще работи в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ във Варна. Както и миналата година екипът й ще бъде в хотел „Аква Азур“, а р аботата ще бъде изцяло съобразена с изискванията и предписанията на здравните власти. Телефоните 0888 951 288 и 0886 919 944 а подробности и записване телефони..

публикувано на 14.09.20 в 01:05

Как д-р Емилова създаде международна общност, посветена на здравословното хранене и живот

Всички пациенти на д-р Людмила Емилова са изключително впечатлени от приятелския дух, който цари в нейната клиника. За това допълнително помагат и специалните коктейли, които се организират от няколко месеца. Докато опитват поредното кулинарно изкушение – плодов сок в различни комбинации, пациентите разказват своите лични истории. Как..

публикувано на 31.08.20 в 07:35

Три поколения пациенти: Д-р Емилова създава култура на здравето

Преди година Албена Петрова и съпругът ѝ  за пръв път се доверяват на  медицинския център на д-р Емилова. Пристигнали в клиниката за 20 дни гладуване и 10-дневно захранване по настояване на дъщерите си. Петрови нямали голяма вяра в излекуване на многото си болести, след като дълги години безброй хапчета не могли да им помогнат. Високо кръвно,..

публикувано на 10.08.20 в 07:25

Професор Ана Савова: Плодова диета и гладуване за здраво сърце

Повече от двадесет годишно приятелство свързва професор Ана Савова, известен български кардиолог, с д-р Людмила Емилова. Професор Ана Савова вижда в д-р Емилова една борбена, колоритна личност, лекар, който се бори и проповядва това, в което вярва. Като кардиолог вие как оценявате методите? - Аз съм..

публикувано на 03.08.20 в 09:30

Всяка година идваме за здраве, за почивка, за релаксация

Цялото семейство подкрепя своето дете в борбата за съхраняване на здравето и така се срещат с екипа на д-р Людмила Емилова. Здравейте, какво се случи при вас? Казвам се Мария и съм от Пловдив. Преди 18 години детето ми имаше увеличена трета сливица, предлагаха ни оперативно да се премахне, но ние потърсихме алтернативни..

публикувано на 20.07.20 в 09:30