Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен"

Лятото е сезонът, в който повечето хора обръщат внимание на това как изглеждат

Винаги e подходящо човек да направи нещо за себе си. Има периоди в годината обаче,  които са особено подходящи  - от днес започва Петровият пост.

Д-р Емилова, какво е хубаво да направим- сега има и много пресни сезонни зеленчуци

Прекрасно време за пост, макар и доста по-кратко от дългия Великденски пост. Сега можем да се насладим на прекрасния вкус и силните лечебни свойства на пресните плодове и суровите зеленчуци. Те вече са в изобилие – има толкова много ягоди, череши. Даже вече може да се радваме и на най-любимите ми – черниците. В нашето село вече са готови всички – и белите, и розовите, и черните

Толкова сме богати с тези пресни хубави плодове, които можем да скъсаме от дървото! Има и много зеленчуци узрели – освен зеленолистните, излязоха и първите краставички, израсли  на слънце, а не в парници. Изобщо едно много благоприятно време е да спазим постите

В това време, освен да се лишим от животински продукти, трябва малко да се успокоим, да укротим егото си, да простим, да помислим повече за душата си, да отделим повече време за хората, които обичаме. Да им показваме с действията си, че ги обичаме. Защото от това по-хубаво няма . Важното е с поведението си да покажем колко много обичаме хората около нас.

Няма как да познаем, когато купуваме от пазара плодове и зеленчуци, дали реално са узрели в градината. Няколко пъти казахте да ги берем пресни  Какво губим от това, че напоследък се предлагат не  съвсем узрели плодове

Губим огромни количества полезни вещества. Хранителните вещества.

Но в този сезон все повече преобладават пресните плодове и зеленчуци. Даже да не сме ги набрали лично,  това, което можем, това да направим, е да не ги подминаваме на пазара. 

Да споменем и голямото разнообразие от постни храни, които може да си приготвим от току-що станалите бакла, грах, зелен боб. Има какво да хапнем, за да правим и няколкото дни по време на Петровите пости

  Ваканцията на клиниката ще бъде малко по-дълга, защото имахме клиенти до средата на юни.  Бързо  трябва да съберем енергия, за да  започнем двумесечния се престой през юли и август . В планината винаги е много хубаво и  се надявам много пациенти да ни последват.  Да дойдат хора, които никога не са идвали до сега, и да останат доволни, защото така се случва. Най-често всички, които идват за първи път, не го правят за последен.

Клиниката на д-р Людмила Емилова е във ваканция до края на юни . След това от  1 юли ще бъде в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27