Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Най-добрата почивка, която човек може да си подари, е при д-р Емилова

Сериозни усложнения след счупване на крайник са причината една българка да прелети хиляди километри и да дойде в клиниката на д-р Емилова. Жената сега се движи сама

Какво точно се случи?

Казвам се Наталия Шиндзик. Родом съм от България, но от много години живея във Франция и Швейцария.

Миналата година си счупих глезена и в следствие на това развих алгоневродистрофия или болестта на Зудек.

Не е животозастрашаващо, но страда цялото тяло и води до изкривяване на крайниците

Почти една година сте се движили с помощта на патерици?

Да, до февруари тази година бях с патерици, после ги замених с щеки. Когато реши да дойда при д-р Емилова хвърлих всичко, за да се настроя за възстановяването още от самото тръгване.

Кракът ви беше ли подут когато дойдохте?

Да, глезенът ми беше подут като тенис топка, а останалата част от стъпалото до пръстите изглеждаше като поничка. Възпален и подут глезен имах, с изключителни болки при ходене повече от 15 минути. За мен дори да стигна дотук беше тежко усилие.

В момента вече след 30 дена гладуване и 11 дни захранване / 22 смятам да направя/ кракът ми има драстично подобрение –и  визуално, и като усещане.  Нямам болки, подуването е слабо и на път тотално да изчезне

Колко лекарства вземахте  в  началото и сега?

Пет лекарства. Пет различни сутрин и пет вечер. По пълна шепичка сутрин и вечер. Сега останах само на противовъзпалителното, като и него постепенно ще спра, но не трябва всичко наведнъж, за да може тялото постепенно да се възстановява меко, а не да бъде травмирано.

Вие сте българка, но живеете от години в чужбина – вашите лекари какво казваха?

Те не вярваха.

Всъщност аз се записах при д-р Емилова без да кажа на моя лекар. Когато съобщих на швейцарския си терапевт той каза, че понеже толкова отдавна ме лекува, нека се опита и някакъв алтернативен метод, но той не вярваше болестта на Зудек да има каквото и да било подобрение от това.

Сега видяха ли кракът ви как изглежда? Изпращахте ли снимки?

О, да. На фейстайм. Хубаво, че ги има тези комуникации. Лекарите са възхитени!

А синът ми даже каза, че съм станала фина, елегантна. Аз не дойдох за това, но това е бонуса.

Колко килограма свалихте?

Като килограми общо осем и половина. Важното обаче е, че шест от тях са мазнини. Много съм доволна, защото аз преди да дойда дори кортизони вземах  и не съм си мислила колко пагубни последици може да има. Така че аз съм щастлива. Чувствам се пълна с енергия.

Тук даже новите пациенти са едни оклюмали, умърлушени и аз им казвам да се усмихнат, че само да издържат четвъртия ден и те ще са усмихнати и ще се смеят от сърце

На мен не само физически ми помогна този център на д-р Емилова, но и душевно. Съвсем сериозно!

Снимка

Чувствам се много по-спокойна.

Започвам да си мисля, че има по-ценни неща в живота от кариерата например, и върху тях бих се концентрирала.

Просто се чувствам страхотно, прекрасно. Това е най-добрата почивка, която съм си подарявала.

Снимка

Клиниката на д-р Людмила Емилова  през юли и август е в курорта Боровец.

Телефонът за връзка със секретарите е: 0888 951 288


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сърце, енергия и желание за ново начало в Клиника "Д-р Емилова"

Започва седмицата, в която екипът  на Клиника „Д-р Емилова“ се връща отново на работа. От 20 май, сряда,  ще бъдат приемани и първите пациенти. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми, а дейността ще е изцяло съобразена с..

публикувано на 18.05.20 в 14:44

Клиника "Д-р Емилова" отваря на 20 май

Клиниката ще бъде отново отворена 7 дни след официалната отмяна на извънредното положение в страната. На постъпилите в първите 3 дни от започване на работата ще бъде направено намаление.  Няма да бъдат приемани пациенти с грипоподобни оплаквания и симптоми. Работата ни ще е изцяло съобразена с изискванията и предписанията на..

публикувано на 11.05.20 в 19:24
Снимката е от публикация на Клиника

Д-р Емилова: Да бъдем здрави, съпричастни и оптимисти

Клиника „Д-р Емилова“ временно затвори врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Въпреки  това мисията на  екипа винаги е била да помага на пациентите да намират верния път към здравето и затова всеки понеделник в ефира на радио Варна в 9.40..

публикувано на 27.04.20 в 07:05

Д-р Емилова: Честито Възкресение Христово!

 Светлината винаги побеждава мрака, любовта винаги изцелява, а протегната със състрадание ръка носи топлината на слънцето! Нека да да носим светлината на познанието и стремежа към духовност, да си представяме добри дела и своите малки стъпки към тях! Да бъдем здрави, да бъдем добри човеци, да се радваме на всеки миг от чудото, наречено живот!..

публикувано на 20.04.20 в 10:23

Клиника „Д-р Емилова“ затваря до 13 април

Скъпи приятели, Клиника „Д-р Емилова“ временно затваря врати за своите пациенти, за да се съобрази със строгите мерки на извънредното положение в България. Надяваме се в дните, които прекарвате у дома си, да се погрижите за своето здраве и за здравето на близките си, да успеете да си починете и да намерите време за себе си. Ще отворим..

публикувано на 16.03.20 в 09:33

Плодолечението ни държи далеч от грипа

Как да увеличим защитните сили на организма си и да не попаднем сред засегнатите от грипа хора  - отговор търсим от д-р Людмила Емилова, която има  дългогодишен опит : Вече 27 години работя в областта на природонаучната медицина. Хиляди хора са минали през нашия център, наблюдавала съм съдбите на много хора, на цели семейства, преживели..

публикувано на 08.03.20 в 19:15

Промяна в мисленето = промяна в храненето

Да обърнеш внимание на здравето си, докато все още го имаш. Това прави една българка, която живее в Холандия, пропътува хиляди километри, за да се срещне отново и през тази година с д-р Людмила Емилова. С нея ни среща Габриела Гаврилова. Казвам се Гергана и съм на 54 години. Дойдох за първи път преди 8 години, за да сваля килограми. Но видях..

публикувано на 02.03.20 в 06:30